Τοπικά

Ηρωίδες μητέρες παιδιών με καρκίνο

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ανήμερα της αυριανής επετείου, που αποσκοπεί κυρίως στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις νεοπλασίες σε παιδιά, η σύμπραξη του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου με το τμήμα Μαγνησίας του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι κανείς δεν πρέπει να χάνει το κουράγιο του, παρόλες τις δοκιμασίες που μπορούν να εμφανιστούν στη ζωή κάθε οικογένειας…

Η πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου κ. Ευαγγελία Γκόλια, μαζί με τη διευθύντρια προγράμματος του σωματείου κ. Κίρκη Παπαδήμα, θα είναι δύο από τις ομιλήτριες που θα δώσουν το «παρών» στην αυριανή εκδήλωση της «Φλόγας» Μαγνησίας, παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργανώνει το τοπικό τμήμα στις 19:00 στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» Βόλου. Οι δύο γυναίκες, δίχως να έχουν προσωπική εμπειρία στη σκληρή πραγματικότητα του παιδικού καρκίνου, προσφέρθηκαν να μιλήσουν στη δράση που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου, ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι Βολιώτισσες Σοροπτιμίστριες θα προσφέρουν όλα τα έσοδα της εκδήλωσης για την ενίσχυση του σπουδαίου έργου που επιτελεί η «Φλόγα» Μαγνησίας.
Η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού ομίλου, που ασκεί τα καθήκοντά της από το καλοκαίρι του 2018, θα αναπτύξει το θέμα «Μητέρα παιδιού με καρκίνο. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη της μητέρας- ηρωίδας», ενώ η ομιλία της κ. Παπαδήμα, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Επέκτασης της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας, τιτλοφορείται «Μικροί ήρωες-μεγάλοι νικητές».
Η κ. Γκόλια, χημικός, γεωπόνος, διδάκτορας Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη και καθοριστική σημασία της αισιοδοξίας, καθώς και τη θετική στάση που οφείλει να έχει μια μητέρα παιδιού με νεοπλασματική ασθένεια: «Η ζωή θέλει αισιοδοξία και διαρκή αγώνα. Αν δεν κάνεις και κάτι μόνος σου, αν εγκαταλείψεις τον αγώνα, η ζωή σε προσπερνάει χωρίς να σε ρωτήσει».
Όσο για το εάν μπορεί να χαρακτηριστούν αισιόδοξοι μόνο όσοι έχουν εμπιστοσύνη σε όσα συμβούν στο μέλλον; Η πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου τόνισε: «Θεωρώ πως όχι. Αισιόδοξος είναι εκείνος που μπορεί να δει όσα συμβαίνουν στη ζωή του με θετικό τρόπο, ακόμα και όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες και αντίξοες. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης. Η αισιοδοξία πολλαπλασιάζει τη δύναμη. Αν η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους. Η αισιοδοξία δεν είναι ποτέ πίστη για καλυτέρευση, αλλά ελπίδα ακόμη και για ένα θαύμα. Διότι η εύκολη επιλογή είναι να παρασυρθείς, να παραιτηθείς και να γίνεις δυστυχής, να στηρίξεις αυτόν που έχει ανάγκη, στηρίζοντας πρώτα τον αδύναμο, αλλά και συνάμα πολύ δυνατό εαυτό σου. Η αισιοδοξία είναι συνειδητή επιλογή, στάση ζωής».
Άλλωστε και ο σοροπτιμισμός στοχεύει στην ενδυνάμωση της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, πόσο μάλιστα όταν αφορά τη γυναίκα-μητέρα, ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής, τις δικές της και του παιδιού της, μέσα από το κατάλληλο πλαίσιο στήριξης μέσω της γνώσης και της ενημέρωσης, που θα ανακουφίσουν σωματικά και ψυχολογικά την ίδια και το παιδί της έπειτα από την εμφάνιση κάποιου νεοπλασματικού νοσήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το