Αθλητισμός

Διέπρεψαν Ασβεστάς και Καλτσογιάννη σε αγώνες χιονοδρομίας στη Σλοβενία

Μεγάλη διάκριση για τους αθλητές του ΕΟΣ Βόλου Δημήτριο Ασβεστά και Μαρία Νικολέττα Καλτσογιάννη στον διεθνούς φήμης αγώνα αλπικού σκι παίδων στην Skofia Loka της Σλοβενίας , που έχει ιστορία 44 χρόνων και συμμετέχουν οι αυριανοί παγκόσμιοι πρωταθλητές.
Συγκεκριμένα στο αγώνισμα του Σλάλομ ο Δημήτρης Ασβεστάς κατέλαβε την 9η θέση ανάμεσα 68 συμμετέχοντες και απείχε από το βάθρο μόλις 1,40 δευτερόλεπτα , ξεπερνώντας αθλητές από παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.
Η Μαρία Νικολέττα Καλτσογιάννη κατέλαβε την 18η θέση πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση ανάμεσα σε 50 αθλήτριες και απείχε από την κορυφή 8,63 δευτερόλεπτα.

Στο μεταξύ. στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου βρέθηκαν οι μικρότεροι αθλητές αλπικών αγωνισμάτων, του ΕΟΣ Βόλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα αστεράκια που γεννήθηκαν το 2007-2008, αγωνίστηκαν στο περιφερειακό αγώνα  Παμπαίδων- Παγκορασίδων Νότιας Περιφέρειας αγωνιζόμενα στο παιδικό γιγαντιαίο και το combi.
Ο πήχης του αγωνιστικού επιπέδου ήταν ψηλά τοποθετημένος, χωρίς όμως να αποτελεί εμπόδιο για τους αθλητές, οι οποίοι με άνεση αναρριχήθηκαν στα βάθρα.

Ο ΕΟΣ Βόλου συγχαίρει όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους, καθώς και την προπονήτρια τους Αναστασία Κοκκίνη για την άρτια και μεθοδική προετοιμασία τους.
Επίσης, ευχαριστεί τους ιατρούς Γεώργιο Καπότση και Παναγιώτη Σκιαθίτη για την αγάπη και την αφοσίωση τους προς το σύλλογο που αποδυκνείεται με την αφιλοκερδή προσφορά των ιατρικών τους υπηρεσιών προς τους αθλητές.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΕΟΣ Βόλου ευχαριστεί από τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του συλλόγου που στήριξαν τον αγώνα με κάθε τρόπο, με πραγματική αυταπάρνηση. Επίσης τον πρόεδρο και το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου, το Hotel Tasia (κ. Κοκκίνη) που παραχώρησε την αίθουσα για την σύσκεψη των αρχηγών και την εταιρία Αναψυκτικών ΕΨΑ.

Στο αγώνισμα γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης (GS) οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου έλαβαν τις εξής θέσεις:
Κατηγορία παμπαίδων: 4ος Παπαδιότης Ορέστης, 8ος Καυκάς Αλέξανδρος, 25ος Καΐρας Χρήστος.
Κατηγορία παγκορασίδων: 11η Γκοντουρά Μαρίνα, 16η Τσαντού Χριστίνα, 19η Παπακυρίτση Βερονίκη, 21η Βαλιάτζα Φάνη.

Στο αγώνισμα combi οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου πήραν τις εξής θέσεις:
Κατηγορία παμπαίδων: 5ος Παπαδιότης Ορέστης, 6ος Καυκάς Αλέξανδρος, 23ος Καϊρας Χρήστος.
Κατηγορία παγκορασίδων: 3η Γκοντουρά Μαρίνα, 11η Τσαντού Χριστίνα, 17η Παπακυρίτση Βερονίκη, 21η Βαλιάτζα Φάνη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το