Ελλάδα

Ήπια αποσυμφόρηση, όχι επιχείρηση «σκούπα» στην Ειδομένη

eidomeni

Για μια ήπια αποσυμφόρηση και όχι για επιχείρηση «σκούπα» στην Ειδομένη κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές, που τονίζουν ότι στόχος είναι να συνεχιστούν οι οικειοθελείς αποχωρήσεις προσφύγων από το «Καλαί» της Ελλάδας.

Η τακτική αυτή έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει καρπούς, καθώς μέσα σε 10 ημέρες έχουν αποχωρήσει περίπου 2.500 άνθρωποι –κυρίως οικογένειες Σύρων. Μάλιστα, μόνο σήμερα αποχώρησαν με τη θέλησή τους 400 πρόσφυγες και μετανάστες.
Πρώτο μέλημα είναι, όπως έγινε γνωστό, το άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης, που παραμένει κλειστή εδώ και αρκετό καιρό δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα και οικονομικές ζημιές σε επιχειρήσεις.
Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κρίθηκε απαραίτητη γιατί υπάρχουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων που ακόμα αρνούνται να αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αυτές δυνάμεις θα βοηθήσουν και στην διατήρηση της τάξης στα γύρω camps της Βορείου Ελλάδος.
Αμέσως μετά από την Ειδομένη, σειρά παίρνει και το Ελληνικό, όπου αυτή τη στιγμή διαμένουν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι σε «άθλιες», όπως χαρακτηρίζονται, συνθήκες.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το