Οικονομία

Υπερ της ενισχυμένης πιστωτικής γραμμής το Eurogroup

eurogroup

Η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα συνιστά προϋπόθεση για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του μνημονίου στην Ελλάδα, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.
Ο κ.Ντάισελμπλουμ χαιρέτισε τα θετικά αποτελέσματα των stress test στις ελληνικές τράπεζες, καθώς και τις «ενθαρρυντικές προβλέψεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, που αναμένεται να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης.
Σημείωσε ότι οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με την τρόικα πρέπει να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να κλείσει η πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τη σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους μετά τη λήξη του μνημονίου, στο τέλος του έτους.
Ο κ.Ντάισελμπλουμ είπε ακόμη ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, παρουσίασε στο συμβούλιο τις σκέψεις και τις προτάσεις της κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή περίοδο και, στο πλαίσιο αυτό, ακολούθησε μια προκαταρκτική συζήτηση.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το