Κόσμος

Ύμνος της Ουάσιγκτον για τα «όχι» της Ελλάδος (video)

oxi_day4708

Ενα βίντεο – ύμνος για την Ελλάδα, κυκλοφορεί στο αμερικανικό διαδίκτυο και έχει γίνει viral. Παίρνει σαφή θέση υπέρ της χώρας μας για τα «όχι» που έχει πει στην πρόσφατη αλλά και στην σύγχρονη ιστορία της.

Με βασικό στόχο ο αγώνας τον Ελλήνων να μην ξεχαστεί, το μη κερδοσκοπικό «Ιδρυμα για την Ημέρα του Οχι» δημιούργησε ένα βίντεο, στο οποίο πολιτικοί από όλο τον κόσμο αναφέρονται στη σημασία του ελληνικού «Οχι» του ’40 αλλά και στον τρόπο που αυτό επηρέασε την έκβαση της Ιστορίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο Μπόνο, η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ενημέρωση τους Αμερικανούς σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να ωθήσει τους σύγχρονους ήρωες να αγωνιστούν για τη διατήρηση και την προώθηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

«Το βίντεο του Ιδρύματος της Ημέρας του Όχι είναι ένα δυναμικό αφιέρωμα, το οποίο εξυμνεί αυτή την σπουδαία στιγμή για την ανθρώπινη ιστορία και μας εμπνέει να είμαστε και σήμερα θαρραλέοι», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Παίρνει σαφώς θέση υπέρ Ελλάδος, ενώ αφήνει αιχμές κατά της Γερμανίας για τους χειρισμούς στην ελληνική κρίση.

Αφηγητής στο εν λόγω βίντεο είμαι μια σημαίνουσα προσωπικότητα της ελληνοαμερικανικής ομογένειας των ΗΠΑ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το