Πολιτισμός

Ημερολόγιο 2020 με έργα Δημήτρη Μοράρου

Για μια ακόμα χρονιά, συνεπές στο ραντεβού το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, ετοίμασε το ημερολόγιο για το επόμενο έτος. Το Ημερολόγιο 2020, φιλοξενεί ζωγραφικά έργα του Δημήτρη Μοράρου. Έργα με λουλούδια, βότανα και κοκκινολαίμηδες… Νέα έργα του 2019 και μερικά παλιότερα, που «ανήκουν», αλλά όλα είναι στην ίδια σειρά των λουλουδιών, που χρόνια τώρα, αποτελεί μια από τις θεματικές ενασχολήσεις του καλλιτέχνη.
Το Ημερολόγιο 2020, θα παρουσιαστεί την προσεχή Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στο φιλόξενο κτίριο Τσικρίκη (Γαμβέτα – Ιάσονος) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που με την παραχώρησή του για την εκδήλωση, αυτόματα συγκαταλέγετε ως συνδιοργανωτής.

Φέτος η παρουσίαση θα γίνει από ανθρώπους των γραμμάτων, από λογοτέχνες. Με αλφαβητική σειρά θα παρουσιάσουν, ο ποιητής Νίκος Βαραλής, οι συγγραφείς Σοφία Κανταράκη, Θωμάς Κοροβίνης και Ελένη Λαμπράκη, όπου θα διαβάσουν ή αφηγηθούν λογοτεχνικά κείμενα με θέμα τα φυτά! Από πριν θα αποκαλύψουμε μόνον την επιλογή της κυρίας Κανταράκη, που είναι τα λουλούδια και φυτά στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που αποτελεί τη νέα δουλειά που ετοιμάζει η γνωστή συγγραφέας, φιλόλογος, εκπαιδευτικός, συντονίστρια πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και γνωστή Παπαδιαμαντολόγος.
Όπως συνηθίζεται η εκδήλωση θα συνοδεύεται από εδέσματα και ποτά προσφορά του «Γλόμπου», του αρτοποιείου Κ. Γαζέας «Ζάχου» και των ελαιών Σιούρα.
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ώρα 7 το απόγευμα, στο κτίριο Τσικρίκη Γαμβέτα – Ιάσονος , παρουσίαση του Ημερολογίου 2020, του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, με έργα Δημήτρη Μοράρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το