Τοπικά

Ημερίδα με θέμα “Εισαγωγή στην Αστρονομία” αύριο στο Αχίλλειο

astronomia

Ημερίδα με θέμα “Εισαγωγή στην Αστρονομία” οργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Β’θμιας Εκπαίδευσης και την Εταιρεία Αστρονομίας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις πέντε το απόγευμα έως τις εννέα το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Κινηματοθέατρου «Αχίλλειον» στο Βόλο. Η ημερίδα έχει ως στόχο να μυήσει το ευρύ κοινό στα θαύματα του σύμπαντος που διερευνά η επιστήμη της αστρονομίας και να δώσει εναύσματα και πληροφορίες για περαιτέρω ερασιτεχνική ενασχόληση με αυτή. Ξεκινώντας ένα συναρπαστικό ταξίδι από τη γειτονιά μας, το ηλιακό μας σύστημα και τους γείτονές μας, Σελήνη, Άρη, Αφροδίτη, Ερμή, θα συνεχίσουμε προς τον Δία, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα και με τη βοήθεια των κομητών θα φτάσουμε μέχρι τις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος στο μακρινό Πλούτωνα και τη ζώνη του Κάϊπερ.

Στη συνέχεια από την έλξη του ηλιακού μας συστήματος θα γνωρίσουμε τους σπουδαιότερους αστέρες και αστερισμούς του χειμερινού βολιώτικου ουρανού όπου στο προσκήνιο θα έλθει η πλούσια Ελληνική Μυθολογία που έχει ονοματίσει με ιδιαίτερη φαντασία αστερισμούς όπως η Μεγάλη Άρκτος, η Μικρή Άρκτος, η Κασσιόπη, ο Κηφέας, ο Δράκοντας και η Καμηλοπάρδαλη που είναι ορατοί από την περιοχή μας. Δεν θα παραλείψουμε βέβαια και τους αστερισμούς Κένταυρο, Τοξότη και Αργώ που συνδέονται με τη Μαγνησία.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-90010 ή 69040, Fax: 24280-90010 & e-mail: [email protected] (γράφοντας στο θέμα: αστρονομία). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το