Τοπικά

Ηλεκτρονική σήμανση κατοικίδιων στο Νότιο Πήλιο “Θ”

skyli

Στη διενέργεια εντατικών ελέγχων συνοδεία κτηνιάτρων προκειμένου να διαπιστώνεται η ηλεκτρονική σήμανση κατοικίδιων ζώων στην ευρύτερη περιοχή πρόκειται άμεσα να προχωρήσουν συνεργεία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου. Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος θα ενημερώσει εγγράφως όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων σχετικά με την εκ του Νόμου υποχρέωσή τους να τα σημάνουν ηλεκτρονικά και αφού δοθεί η απαιτούμενη προθεσμία θα αρχίσουν οι έλεγχοι. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία των ζώων και ο περιορισμός του αριθμού των αντίστοιχων αδέσποτων, τα οποία κατά 95%, σύμφωνα με το Δήμο, μεταφέρονται στην ευρύτερη περιοχή από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους δεν είναι οξυμένο στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο υφίσταται, προκαλώντας ανησυχία στους αρμοδίους, αλλά και στην τοπική κοινωνία.
Το περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα στο Νότιο Πήλιο με τη θανάτωση αδέσποτων ζώων με φόλες από ασυνείδητους κινητοποίησε τη Δημοτική Αρχή, η οποία προχώρησε ήδη στην κατάρτιση του απαιτούμενου προγραμματισμού, με κυρίαρχο και πρωταρχικό στόχο την προστασία των ζώων, δεσποζόμενων και κυρίως αδέσποτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας πρόκειται άμεσα να αρχίσει η διενέργεια εντατικών ελέγχων σχετικά με την ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων από τους ιδιοκτήτες τους.
Συνεργεία της Δημοτικής Αρχής συνοδεία κτηνιάτρων θα διενεργούν ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώνεται αν τα κατοικίδια ζώα στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά από τους ιδιοκτήτες τους, όπως η ισχύουσα Νομοθεσία ορίζει.
Οι σχετικοί έλεγχοι θα διενεργούνται αιφνιδιαστικά και χωρίς προειδοποίηση και σύμφωνα με το Δήμο Νοτίου Πηλίου στην περίπτωση κατά την οποία εντοπιστούν δεσποζόμενα ζώα χωρίς ηλεκτρονική σήμανση θα επιβάλλονται αρμοδίως οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα Νομοθεσία κυρώσεις στους ιδιοκτήτες τους.
Προηγουμένως, ωστόσο, η Δημοτική Αρχή βάσει στοιχείων μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας θα ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων στην ευρύτερη περιοχή σχετικά με την εκ του Νόμου υποχρέωσή τους για την ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων τους και τη διενέργεια των εντατικών ελέγχων από συνεργεία του Δήμου συνοδεία κτηνιάτρων που θα αρχίσει σύντομα.
«Στην ευρύτερη περιοχή μας» επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Βαγ. Νασιόπουλος «στόχος μας είναι η προστασία των ζώων και σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία σχετικά με τη διενέργεια εντατικών ελέγχων άμεσα συνοδεία κτηνιάτρων, προκειμένου να διαπιστώνουμε αρμοδίως αν τα κατοικίδια ζώα έχουν την απαιτούμενη από την ισχύουσα Νομοθεσία ηλεκτρονική σήμανση. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες τους οι προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα ενημερωθούν εγγράφως άμεσα από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τη διενέργεια των ελέγχων και θα τους δοθεί ένα περιθώριο χρόνου, προκειμένου να προβούν στην ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων τους, όπως η ισχύουσα Νομοθεσία ορίζει» υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου.
«Το 95% των αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή μας» αναφέρει ο κ. Νασιόπουλος «μεταφέρεται από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και εγκαταλείπεται από τους ιδιοκτήτες του στο Νότιο Πήλιο. Είμαστε μικρή κοινωνία και γνωρίζουμε στην περιοχή τα κατοικίδια ζώα του καθενός. Τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στο Νότιο Πήλιο δεν είναι από την περιοχή μας και μεταφέρονται από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου. Ζητούμε, λοιπόν, τη συνεργασία του Δήμου Βόλου, ο οποίος με τη σειρά του οφείλει να προωθήσει την ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων ζώων» καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το