Τοπικά

Οικονομική στήριξη σε Βολιώτες φοιτητές

Δικαιολογητικά για τη χορήγηση οικονομικού βοηθήματος σε Βολιώτες φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, υποβάλλονται στην κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Πέρυσι 45 φοιτητές είχαν βοηθηθεί λαμβάνοντας κάθε μήνα ένα μικρό οικονομικό βοήθημα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και φέτος βάσει των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί.
Η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας της Μητρόπολης κ. Νάντια Παπαγεωργίου επισήμανε πως «είναι σε εξέλιξη η υποβολή των δικαιολογητικών από ενδιαφερόμενους φοιτητές και οι οποίοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί αιτήσεις, αλλά η προσέλευση συνεχίζεται. Βέβαια βασικό είναι οι φοιτητές μετά την εγγραφή στο Τμήμα να έχουν λάβει και τη βεβαίωση σπουδών από την γραμματεία».
Αρκετοί από τους φοιτητές που θα βοηθηθούν, μένουν σε φοιτητικές Εστίες, καθώς το οικογενειακό εισόδημα δεν αρκεί για να υποστηρίξει την ενοικίαση ενός σπιτιού.
Κάποιοι μάλιστα προέρχονται και από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες.

Σχολικά είδη
Παράλληλα αυτή την περίοδο συγκεντρώνονται και σχολικά είδη από τη Μητρόπολη για να στηριχτούν οι ανήμποροι οικονομικά μαθητές.
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή στους ναούς μετά το τέλος της θείας λειτουργίας και ήδη πιστοί προσφέρουν σχολικά είδη στην κοινωνική υπηρεσία, απ’ όπου αποστέλλονται στα σχολεία για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Το επίδομα στέγασης
Στο μεταξύ την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος της ακαδημαϊκής χρονιάς 2016-2017 θα πρέπει να καθορίσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας, καθώς είναι γνωστό ότι η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά.
Από την αρμόδια υπηρεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισημαίνεται πως «οι γονείς θα κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί, πότε ξεκινά η διαδικασία».
Επίσης αυτές τις ημέρες θα γνωστοποιηθούν πόσοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν σίτιση. Ακόμη θα καθοριστούν και τα άτομα που θα μπορούν να διαμένουν στη Φοιτητική Εστία. Τα δωμάτια για τους πρωτοετείς φοιτητές ανέρχονται περίπου στα 40, ενώ οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 60.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το