ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο νερό η Αργώ

Τοπικά

Αξιολόγηση στο Νοσοκομείο

Παραπολιτικά

Ψιλικοκό

Παραπολιτικά

Παραίτηση από το ΚΙΝΑΛ

Παραπολιτικά

Οι ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Παραπολιτικά

Σχέδια… και όνειρα

Παραπολιτικά

Τοπικά

Εικόνα εγκατάλειψης στο πάρκο «Οξυγόνου»

Ένα ακόμη πάρκο στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο εκείνων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, εμφανίζοντας τριτοκοσμικές εικόνες. Ο λόγος για το πάρκο στην περιοχή του «Οξυγόνου», στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Παγασών, στο οποίο ο φωτογραφικός φακός της «Θ» μετά από παραινέσεις περιοίκων κατέγραψε εικόνες πλήρους εγκατάλειψης με κατεστραμμένα παγκάκια, σπασμένα πλακάκια, ελλιπή δημοτικό φωτισμό και χωμάτινα παρτέρια.

Στο πάρκο του «Οξυγόνου», καθημερινά δεκάδες ηλικιωμένοι περνούν την ώρα τους στα γύρω καφενεία και μικρά παιδιά παίζουν.
«Από πνεύμονας αναψυχής και χαλάρωσης το μικρό μας πάρκο έχει μετατραπεί σε πηγή κινδύνου πρόσκλησης ατυχημάτων» τόνισαν περίοικοι στη διάρκεια του χθεσινού οδοιπορικού της «Θ» στο «Οξυγόνο».

Στη βορεινή πλευρά του πάρκου ένα μεγάλο κομμάτι από πλακάκι έχει ξεκολλήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος τις νυκτερινές κυρίως ώρες για μικρά παιδιά και διερχόμενους

Η πρώτη εντύπωση φτάνοντας στο πάρκο είναι πραγματική εικόνα εγκατάλειψης, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός των παγκακιών είναι στην ουσία κατεστραμμένος, αφού έχουν ξηλωθεί τα ξύλα από τις θέσεις των καθισμάτων.
Παρόμοια η εικόνα και στις ξύλινες τάβλες που έχουν τοποθετηθεί γύρω από τα παρτέρια, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να κάθονται οι επισκέπτες του πάρκου. «Οι περισσότερες είναι ξηλωμένες και δεν μπορεί να καθίσει άνθρωπος πάνω σε αυτές, αφού υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος» επισήμανε περίοικος.
Στον χώρο του πάρκου υπάρχουν τρία μεγάλα τσιμεντένια παρτέρια, τα οποία είναι γεμάτα χώμα αντί να έχουν φυτευτεί με λουλούδια, ενώ στους λιγοστούς χώρους πρασίνου υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια, δημιουργώντας μια άκρως αποκρουστική εικόνα.
Στη βορεινή πλευρά του πάρκου ένα μεγάλο κομμάτι από πλακάκι έχει ξεκολλήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος τις νυκτερινές ώρες για μικρά παιδιά και διερχόμενους, ενώ σύμφωνα με θαμώνα παρακείμενου καφενείου, «πολλά ακόμη πλακάκια στο πάρκο είναι μισοσπασμένα και επικίνδυνα».
Επίσης, τα λιγοστά καλαθάκια απορριμμάτων είναι σκουριασμένα, ενώ ένα από αυτά στέκει «γυμνό» από κάδο.

Στο πάρκο υπάρχει σπασμένο φωτιστικό, ενώ ο φωτισμός είναι ελλιπής, αφού οι περίοικοι αναφέρουν πως «στην ουσία λειτουργεί μια μόνο λάμπα»

Ελλιπής φωτισμός
Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν περίοικοι και θαμώνες του πάρκου και για το γεγονός ότι ο φωτισμός είναι ελλιπής, καθώς, όπως αναφέρουν, «στην ουσία λειτουργεί μια μόνο λάμπα. Στο πάρκο υπάρχει σπασμένο φωτιστικό, ενώ ένα ακόμη αφαιρέθηκε από τη βάση του, αντί να τοποθετηθεί σε αυτό λάμπα.
«Δεν βλέπουμε τη νύχτα να περπατήσουμε» επισήμαναν και συμπλήρωσαν πως «πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου, για να ξαναγίνει χώρος αναψυχής το πάρκο του Οξυγόνου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το