Ελλάδα

Ειδικό Δικαστήριο: Παραμονή 25ης Μαρτίου η απόφαση για Παπακωνσταντίνου

papakonstantinou

Την προσεχή Τρίτη και έξι ώρα το απόγευμα θα εκδόσει το Ειδικό Δικαστήριο την απόφασή του για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Κλείνοντας την διαδικασία, ο πρόεδρος κ. Ν. Πάσσος, ευχαρίστησε τους εισαγγελείς, τα μέλη του δικαστηρίου και τους συνηγόρους της υπεράσπισης του κατηγορουμένου,για τους οποίους τόνισε ότι «δυστυχώς αποτελούν εξαίρεση», τους δημοσιογράφους και όλους τους συντελεστές της διαδικασίας.
Λίγο νωρίτερα, την σκυτάλη είχε πάρει ο συνήγορος του Γ. Παπακωνσταντίνου Τάκης Βασιλακόπουλος, ο οποίος δευτερολογώντας και απαντώντας στην εισαγγελέα ότι η ζημιά του δημοσίου για την θεμελίωση της κατηγορίας για απόπειρα απιστίας για τον πρώην υπουργό, μπορεί να εκτιμηθεί με βάση τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ σημείωσε:
«Αν γινει δεκτή η πρόταση της εισγαγελέως θα του βάλετε δις ισόβια και σε δέκα χρόνια που θα έρθουν τα διοικητικά δικαστήρια και θα πουν ότι δεν υφίσταται φοροδιαφυγή και θα τα πετάξουν όλα στον κάλαθο των αχρήστων, θα έρθουμε και πάλι εδώ, θα ξανακάνουμε μια επαναληψη, θα ψάχνουμε να βρουμε ποιο δικαστήριο είναι αρμόδιο, θα του επιδικάσουμε του πρώην υπουργού, το ίδιο ποσό για κάθε ημέρας φυλακής και θα έχει θριαμβεύσει το Κράτος Δικαίου»
Και συμπλήρωσε με νόημα: «Δεν μπορούμε να έχουμε απειλή ισοβίων με προσωρινές πράξεις καταλογισμού».
Ο συνήγορος, απευθυνόμενος στους δικαστές, τους ρώτησε επιπλέον:
«Από πού ξέρουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε 2.062 αρχεία; Από πού; Πώς ξέρουμε ότι δεν έβαλε κάποιος απο το ΣΔΟΕ, τα έσβησε απο τον ανοιχτό – κατα τον Διώτη όταν έφυγε – υπολογιστή του; Αυτό που λέει η κα Εισαγγελέας ότι αν υπήρχε το usb θα μας έδειχνε κατι για την ενοχή ή την αθωότητά του, μου αρκεί για να πώ ότι δεν αποδείχτηκε η ενοχή του. Μπορείτε να αποκλείσετε αυτο που λεμε πως κάποιος του την έστησε; Από αυτή την αποδεικτική διαδικασία;».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το