Κατηγορίες: Πολιτισμός

Η ζωή είναι κόμικς, μωρό μου

Xρώματα, σούπερ ήρωες, έξυπνοι διάλογοι, εικονογράφηση και έντονη δημιουργικότητα. Θα μπορούσε να είναι το (πεντά)πτυχο της επιτυχίας. Σίγουρα όμως είναι ένα αδιαμφισβήτητο (πεντά)πτυχο που θα περιλαμβάνεται, μπόλικο στη νέα έκθεση comics και εικονογράφησης, Εν Αιθρία 6, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο The Box στην πλατεία Μαβίλη από τις 18 έως τις 29 Μαρτίου.


Μιχάλης Διαλυνάς


Σπύρος Δερβενιώτης

Με θέμα απόλυτα ελεύθερο και μοναδική προϋπόθεση τα έργα που θα παρουσιαστούν, να μην έχουν εκτεθεί ή δημοσιευθεί στο παρελθόν, η έκθεση στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής comics όπως αυτή αποτυπώνεται από τις αρχές του 2015.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση προέρχονται από διάφορες σχολές με ένα ευρύ φάσμα επιρροών και τεχνοτροπιών και κάποιοι από αυτούς θα είναι: Σπύρος Δερβενιώτης, Μιχάλης Διαλυνάς, Τριαντάφυλλος Ελευθερίου, Τάσος Ζαφειριάδης, Αποστόλης Ιωάννου, Δημήτρης Καμένος, Ορέστης Καρέλης και Λένα, Δημήτρης Κάσδαγλης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Άρης Λάμπο, Δανάη Κηλαηδόνη (Dani), Γιώργος Κομιώτης και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Ηλίας Κυριαζής, Τάσος Κυριακίδης, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνος Λαγουβάρδος, Malk, Τάσος Μαραγκός (Tasmar), Λευτέρη Μαυρογιάννη, Γιώργο Μελισσαρόπουλο, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Βάλια Καπάδαη, Γιώργο Μπότσο, Αλέξια Οθωναίου, Τάσος Παπαϊωάννου, Θανάσης Πετρόπουλος, Γιάννης Ρουμπούλιας και Βασίλης Πάλιαν, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Σοφία Σπυρλιάδου, Κωστής Τζωρτζακάκης, Tomek, Παύλος Παυλίδης και Γαβριήλ Τομπαλίδης, Γιώργος Τσιαμάντα και Πέτρος Χριστούλιας.


Ηλίας Κυριαζής


Τάσος Μαραγκός

Αξίζει να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά οι στίχοι του Παύλου Παυλίδη γίνονται comic με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Έκθεσης, Γαβριήλ Τομπαλίδη, να εμπνέεται από το τραγούδι, «Η Μικρή Μας Πολιτεία», να αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη και να δημιουργεί. Επιπλέον, όλα τα έργα που θα συμμετέχουν στην Εν Αιθρία 6, θα βρίσκονται και στην ανθολογία που θα διατίθεται στο χώρο της έκθεσης και, στη συνέχεια, σε comic shops και βιβλιοπωλεία , ώστε να παραμένουν διαθέσιμα στο κοινό.


Παύλος Παυλίδης, Δανάη Καπάδαη


Δημήτρης Κάσδαγλης


Γαβριήλ Τομπαλίδης

Για το επίσημο artwork της φετινής έκθεσης ευθύνεται ο δημιουργός comics και εκδότης της Giganto Books, Τάσος Παπαϊωάννου. Όπως και πέρσι, τα έσοδα από τις πωλήσεις της ανθολογίας θα διατεθούν ώστε να καταστεί βιώσιμη η συνέχεια της Έκθεσης.

Info: Εν αιθρία 6, έκθεση comics & εικονογράφησης
18-29 Μαρτίου @ ΤΗΕ ΒΟΧ (Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη)
Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαρτίου, 8:30 μ.μ.
Καθημερινά: 5-9 μ.μ., Σάββατο + Κυριακή 1-9 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

πηγή www.athensvoice.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κοπή πίτας της ΕΟΔ Μαγνησίας – Πιστοποιήσεις σε 14 νέους διασώστες – photos

Σε ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10/03/24, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της…

13 Μαρτίου 2024

Μορφέας…

Στην αγκαλιά του Μορφέα η γάτα της φωτογραφίας, η οποία δείχνει να απολαμβάνει τον μεσημεριανό…

13 Μαρτίου 2024

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Λέσβιων Μαγνησίας “ο Θεόφιλος”

Ο Σύλλογος Λέσβιων Ν. Μαγνησίας "ο Θεόφιλος" καλεί τους καταγόμενους από το Ν. Λέσβου, αλλά…

13 Μαρτίου 2024

Μηνύματα

Στο πλαίσιο του μαθήματος της γαλλικής γλώσσας, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του…

13 Μαρτίου 2024

Τράπεζα Αίματος

Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος «ΘΕΜΙΣ ΖΩΗ» με μήνυμα «Μοιράσου τη ζωή, δώσε…

13 Μαρτίου 2024

Προστασία από το Σεισμό και Άσκηση Σεισμού από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου

Εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου πραγματοποίησαν σεμινάριο για προστασία από τον σεισμό κι άσκηση σεισμού…

13 Μαρτίου 2024