Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε στα εγκαίνια του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του Ζαππείου Μεγάρου, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.
Την διοργάνωση εγκαινίασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, εκπρόσωπος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου κ. Μαριάνθη Καφετζή.
Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ενώ οι παράλληλες δράσεις διαδραστικών συζητήσεων, ομιλιών και στρογγυλών τραπεζών, ενισχύουν και ολοκληρώνουν την φεστιβαλική διάσταση του θεσμού, που μετρά σχεδόν πενήντα χρόνια.

Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε κατά την παρουσία της στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, τον Πρόεδρο κ. Νίκα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Αγγελάκη, την επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων του Ζαππείου, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και σε όλους όσοι συμμετέχουν, ώστε να μπορούμε σήμερα να επισκεπτόμαστε τα περίπτερα των εκδοτικών οίκων και να είμαστε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής του Βιβλίου.
Η φιλαναγνωσία είναι ένα αγαθό, που το καλλιεργούμε και το περιποιούμαστε με ιδιαίτερη προσοχή, φροντίδα και αγάπη. Καθημερινά. Είναι το δικό μας δώρο στα παιδιά μας, η σκυτάλη που θα περάσει από τα χέρια μας στα δικά τους και από κει στα χέρια των επόμενων γενεών. Με ένα βιβλίο στο χέρι, ή στην οθόνη, ατενίζουμε το μέλλον με τόλμη και αισιοδοξία.
Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ο ιδανικός τόπος, για να «φυτέψουμε» τους σπόρους της φιλαναγνωσίας, της αγάπης προς τις τέχνες και τα γράμματα, του γνήσιου ενδιαφέροντος για τον πολιτισμό.
Οφείλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έρθουν σε επαφή με τα βιβλία. Εμείς θα τους δείξουμε τον τρόπο, θα τους δώσουμε ένα δικό μας βιβλίο να ξεφυλλίσουν, θα τα αφήσουμε να εξερευνήσουν τι κρύβουν τα ράφια ενός βιβλιοπωλείου, θα τα ενθαρρύνουμε να περιπλανηθούν στους διαδρόμους μιας βιβλιοθήκης, θα τα προσκαλέσουμε να επισκεφτούν μια έκθεση βιβλίου ή να σερφάρουν στην ιστοσελίδα κάποιου ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου, κάποιου εκδοτικού οίκου ή κάποιου συγγραφέα και να ανακαλύψουν τον ίδιο και το έργο του.
Ας μάθουμε στα παιδιά μας να αναγνωρίζουν το βιβλίο ως το εισιτήριο τους σε έναν κόσμο καινούργιο, σε έναν ανοιχτό ορίζοντα, ως μέσο για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, ως δώρο που δίνουμε και δεχόμαστε με συναίσθηση της αξίας του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το