Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή για την διεκδίκηση χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για τις ζημιές των ελαιοκαλλιεργητών

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

H κ. Ζέττα Μ. Μακρή, πρώτη από όλους τους βουλευτές του Νομού, κατέθεσε, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, για την υποστήριξη διεκδίκησης χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για τις ζημίες που υπέστησαν οι ελαιοκαλλιεργητές του Ν. Μαγνησίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και από την έξαρση ασθενειών και εντόμων ως επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ενημερώσουν, γραπτώς, την κ. Μακρή για τις ενέργειες στις οποίες έχει, προς το παρόν, προβεί το Υπουργείο όσον αφορά στο πρώτο της ερώτημα, που ήταν η σύσταση και συγκρότηση ειδικής επιτροπής εξέτασης και καταμέτρησης των ζημιών. Σημειώνεται ότι το πόρισμα της συγκεκριμένης επιτροπής αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή φακέλου διεκδίκησης χρηματοδότησης από την Ε.Ε. Πράγματι, με τη με αρ. πρωτ.: 728/87345/24-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΤΜΥ4653ΠΓ-Ψ1Ν) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – η οποία και επισυνάπτεται προς ενημέρωσή σας – συστήνεται η εν λόγω επιτροπή, ενώ αναμένονται, σε εύθετο χρόνο, οι απαντήσεις από το υπουργείο στα υπόλοιπα ερωτήματα που έχει θέσει η κ. Μακρή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποσταλέν, κατόπιν εντολής του υπουργού, προσωπικά και μόνο στην κ. Μακρή, έγγραφο είναι το μόνο έγκυρο ολοκληρωμένο, με τις απαιτούμενες υπογραφές και δημοσιευμένο κατά τον νόμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το