Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή για τα αιτήματα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκαν οι ακόλουθες ανακοίνωσες:
Για δεύτερη φορά, εντός, μόλις, δέκα ημερών, επανέρχεται η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε, χθες, στις 19 Μαΐου, στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στόχος της αναφοράς ήταν, όχι μόνο να υπενθυμίσει στους αρμόδιους υπουργούς το εύλογο του αιτήματος της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους επιστήμονες – ιδιοκτήτες των κέντρων ξένων γλωσσών αλλά και να μεταφέρει την αγωνία καθώς και να στηρίξει και να προωθήσει εκείνα τα ζητήματα του συγκεκριμένου κλάδου, που έχουν προκύψει μετά και την επαναλειτουργία των κέντρων ύστερα από την επιβεβλημένη, πλέον των δύο μηνών, αναστολή εργασιών λόγω της υγειονομικής κρίσης.
Ειδικότερα, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας, επισημαίνει, σε επιστολή του, την ανάγκη επέκτασης των μέτρων στήριξης στις επιχειρήσεις τους, όπως συνέχιση καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους και για τον μήνα Μάϊο, όπως, επίσης, και επιδότηση ενοικίου καθώς παρατηρείται ότι, μόλις το 25% του δυναμικού τους λειτουργεί, κατά την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων τους, αφού οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων δεν επιτρέπεται, ακόμη, να παρακολουθούν μαθήματα.
Η κ. Μακρή συμμεριζόμενη, πλήρως, την αγωνία του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου για την επιχειρηματική του επιβίωση, θα συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί με κάθε τρόπο, άμεσα και υπεύθυνα, το εύλογο των αιτημάτων τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ζέττας Μακρή, δραστική και άμεση ήταν η ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ως απάντηση, στην από 9/04/2020 κοινοβουλευτική ερώτηση της προέδρου της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της τακτικής της δέσμευσης ξένων εκτάσεων από επιτήδειους για τις αδειοδοτήσεις των σταθμών ΑΠΕ.
Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι στον νέο Νόμο 4685/2020 (ΦΕΚ 92/Τεύχος Α/7-05-2020) για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας – ο οποίος ψηφίσθηκε πρόσφατα και, μεταξύ άλλων, έχει ως σκοπό όχι µόνο την ταχύτερη αλλά και ορθολογική ανάπτυξη των ΑΠΕ – και συγκεκριμένα στο άρθρο 11 αυτού περιλαμβάνονται μία σειρά ρυθμίσεων, μεταξύ αυτών και ρύθμιση για το ζήτημα που έχει τεθεί. Επίσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας έχει αναλάβει µία σειρά από νομοθετικές και κανονιστικές πρωτοβουλίες ενώ, παράλληλα, παρακολουθεί τη λειτουργία του σχετικού θεσμικού πλαισίου προκειμένου να παρεμβαίνει οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο.
Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ταχύτατη και αποτελεσματική ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία δίνει τέλος στην αυθαιρεσία των σχεδίων των επιτηδείων, καθώς και στην ταλαιπωρία της ΡΑΕ και των ιδιοκτητών γης, σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι θα έπρεπε συνεχώς, να επαγρυπνούν μήπως και κάποιος επιτήδειος αιτηθεί φωτοβολταϊκό έργο στην έκτασή τους.

Eπίσης, με κοινοβουλευτική της αναφορά προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κατέθεσε, χθες, Τρίτη 19 Μαΐου, προωθεί μία σειρά προτάσεων του Αθλητικού Συλλόγου Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος» για αναδιάρθρωση του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Γ’ κατηγορίας εξαιτίας των νέων συνθηκών που έχει επιβάλει η υγειονομική κρίση.
Δυστυχώς, η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά, μεταξύ όλων των υπολοίπων τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, και το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς και όλους τους εμπλεκομένους σε αυτόν. Εκτός, λοιπόν, από το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, έλαβε την απόφαση τόσο για την οριστική λήξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ιδιαιτέρως στην Α΄ κατηγορία των Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ), όσο και για την ανάδειξη, ως πρωταθλητή, του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και, συγχρόνως, την προαγωγή αυτού στη Γ΄ Εθνική.
Δεδομένου ότι η απόφαση της ΕΠΟ βρίσκεται σε ισχύ, ο Αθλητικός Σύλλογος Βελεστίνου, έχοντας ως στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, εισηγείται μία σειρά προτάσεων, που αφορούν, κυρίως, στην αναδιάρθρωση των ομάδων της Γ’ Εθνικής ή, ακόμη, και στην αύξηση αυτών τοποθετώντας τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ στην περίπτωση που η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται περισσότερο η ευελιξία του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, οι δαπάνες των μετακινήσεων περιορίζονται ενώ το πρωτάθλημα θα διαρκεί μέχρι τον Μάϊο, αφού οι ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται περισσότερα παιχνίδια (δημιουργία 8 με 9 ομίλων). Επιπρόσθετα, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, προτείνεται η συμμετοχή σε αυτό, αποκλειστικά και μόνο, Ελλήνων ποδοσφαιριστών προκειμένου να αναδειχθεί το ταλέντο τους και να αξιοποιηθούν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, ακόμη και στο εξωτερικό. Τέλος, όσον αφορά στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων του ίδιου νομού, οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας να ορίζονται από τον οικείο σύνδεσμο, ενώ για τα παιχνίδια μεταξύ ομάδων διαφορετικών νομών, να ορίζονται από όμορο νομό. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα την περιστολή των εξόδων από τους ερασιτέχνες παράγοντες και, συνεπώς, την καλύτερη ανταπόκρισή τους στις διάφορες οικονομικές απαιτήσεις.
Η κ. Μακρή στηρίζει το εύλογο των προτάσεων του Α.Σ. «Ρήγας Φεραίος» για τη δημιουργία ενός περισσότερο ανταγωνιστικού και προκλητικού, στην εξέλιξη του, πρωταθλήματος, ελπίζοντας ότι η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα εξετάσει με προσοχή και θα αξιολογήσει, με την ανάλογη δημιουργικότητα, τα πλεονεκτήματα και τα πιθανά αποτελέσματα των ως άνω εισηγήσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το