Τοπικά

Η Ζ. Μακρή στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

 

Η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Η κα Μακρή παρακολούθησε, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Στη συνέχεια, παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με θέμα “Το Μικρασιατικό Ζήτημα 1915- 1922” και ομιλιτή τον ιστορικό και συγγραφέα κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Καθηγητή νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας του ΕΚΠΑ και Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε, σε όλη τη χώρα, ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις, η Υφυπουργός Παιδείας παρακολούθησε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κερκύρας και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος, την τέλεση μνημοσύνου για τα θύματα και επιμνημόσυνης δέησης παρουσία των αρχών.

Η Υφυπουργός Παιδείας, με ιδιαίτερη συγκίνηση, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας
τιμώντας την Ημέρα, τους αγώνες, τις θυσίες, τη μνήμη, την ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας κας Ουρανίας Σταματιάδου Κουτσογιάννη και την τέλεση αγιασμού για τη θεμελίωση του Ιερού Ναού του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, του Αγίου της Μικρασίας, με τον δυνατό συμβολισμό να ισχυροποιεί την ιστορική και συλλογική μνήμη μέσα από τη θρησκευτική πίστη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023