Τοπικά

Η Ζ. Μακρή στην εκδήλωση του Δήμου Π. Φαλήρου αφιερωμένη στην Ναυτιλία και τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στην ανοιχτή Ημερίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, για τη Ναυτιλία, την Επιχειρηματικότητα και την Εκπαίδευση, με τίτλο «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Κέντρο ανάπτυξης για τη θάλασσα και την εκπαίδευση», που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής του Ναυτιλιακού Ομίλου Τσάκου, στον οποίο παρέδωσαν τιμητική πλακέτα η Υφυπουργός Παιδείας και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η κα Μακρή μίλησε για την προσφορά του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου στη ναυτιλία και στη ναυτική εκπαίδευση και εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του νοτίου παραλιακού μετώπου της Αττικής, διοργάνωσε μια ημερίδα αφιερωμένη στην εκπαίδευση των νέων για το νέο θαλάσσιο οικονομικό μοντέλο της χώρας και στη θαλασσινή κουλτούρα στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κο Τσάκο για την προσφορά του αλλά και για θερμά λόγια του για το έργο του Υπουργείου Παιδείας πάνω στην ναυτική εκπαίδευση των νέων μας.
Μια χώρα, με ναυτική παράδοση, με αγάπη για τη θάλασσα και το ναυτικό πνεύμα, φέρνει τα παιδιά της σε επαφή με τις ναυτικές δραστηριότητες από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Και, σίγουρα, ανάμεσα στις μαθήτριες και τους μαθητές, πολλοί θα διακρίνουν στον τομέα αυτό τη ρότα που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν στην επαγγελματική τους ζωή, υπερήφανοι συνεχιστές της ναυτικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Μέσα από τους θεματικούς κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ενισχύουμε τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση με καινοτόμες μεθόδους και καλλιεργούμε στους μαθητές την οικολογική συνείδηση, την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης, την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα προστασίας της τοπικής κληρονομιάς.
Στην ενότητα «Φροντίζω το Περιβάλλον» υπάρχουν διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ναυτική και νησιωτική παράδοση του τόπου μας.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, που συνδράμουν στο εκπαιδευτικό έργο του Υπουργείου Παιδείας με αξιόλογα και καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα και ενδυναμώνουν την ελπίδα μας για το ναυτικό μας μέλλον, με οδηγό την ναυτική μας κληρονομιά”.

Ιδιαίτερο ρόλο στον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Ναυτιλιακός Οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης με τη στενή συνεργασία των Αντιδημάρχων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Μιχάλη Μιχαηλίδη και Μαρίας Μιχαλοπούλου.

Το όραμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και την τιμητική βράβευση του κου Τσάκου χαιρέτισε με κείμενο, που αναγνώστηκε στους παρευρισκόμενους, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης, Άννα Καραμανλή, Χάρης Θεοχάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το