Τοπικά

Η ΒΙΣ προχωράει στις απολύσεις εργαζομένων “Θ”

ΠΑΝΟ-ΒΙΣ

Στη ΒΙΣ η εταιρεία υλοποιεί μια προς μια τις «δεσμεύσεις» της για απολύσεις του προσωπικού. Την Παρασκευή απέλυσε 8 άτομα από τα 23 που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα της «μεγάλης φυγής» και θα συνεχίσει μέχρι τα Χριστούγεννα σε απολύσεις ακόμα 15 ατόμων.

Ταυτόχρονα τα διευθυντικά στελέχη εξετάζουν την οικονομική ζημιά που υπέστη η επιχείρηση από τις 54 ημέρες απεργίας και δεν αποκλείεται, όπως η εταιρεία τόνισε, να προχωρήσει σε περισσότερες απολύσεις.

Το κλίμα στο εργοστάσιο, μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν μεταξύ των εργαζομένων για να «σπάσει» η απεργία, δεν έχει αποκατασταθεί και επικρατούν εντάσεις, ειδικά μετά τις απολύσεις των 8 ατόμων την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η ΒΙΣ ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας παραγωγής χαρτιού, κατοχυρώνοντας τον τίτλο του πρώτου ηχηρού «λουκέτου» μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.

Διέθετε ως τις 28 Σεπτεμβρίου στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου δύο μονάδες παραγωγής: τη μονάδα χαρτοποιίας και τη μονάδα χαρτοκιβωτίων. H μονάδα χαρτοποιίας έβγαζε χαρτί το οποίο στο σύνολό του αξιοποιούνταν για την παραγωγή των χαρτοκιβωτίων. Η πρώτη δραστηριότητα, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν ζημιογόνος, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας της.

Η ΒΙΣ πλέον θα εισάγει φθηνό χαρτί από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία εξάγοντας συνάλλαγμα και ενισχύοντας τις ξένες οικονομίες.

Στη μονάδα χαρτοποιίας δούλευαν 50 εργαζόμενοι. Οι δέκα αποχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία ή επειδή ήταν πολύ κοντά στη σύνταξη, εννιά συμφωνήθηκε να απορροφηθούν από τη μονάδα χαρτοκιβωτίων και 31 απολύονται σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου με τη μέθοδο του 5%. Στη μονάδα των χαρτοκιβωτίων μαζί με τους εννιά που απορροφήθηκαν θα εργάζονται συνολικά 139 εργαζόμενοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το