Τοπικά

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ» στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

 

Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου πραγματοποίησε η «Συνεργασία ΜΑΖΙ, με τους επικεφαλείς των τριών κομμάτων που την αποτελούν ( Θράσσος Φωτεινός-Πράσινη Αριστερά, Γ. Ζαρωντιάδης –Σοσιαλιστική Προοπτική και Στ. Καράμπελας- ΕΔΗΚ ) και συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΚΒ κ. Δημ. Βασιλείου.
Από την πλευρά του ΕΚΒ έγινε αναφορά στο υψηλό ποσοστό ανεργίας (μ 35% στο Βόλο) , την αποβιομηχάνιση, το Νόμο Χατζηδάκη( ωράριο), την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα , την ανάγκη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , τις συνθήκες εργασίας στον Τουρισμό, την κάρτα εργασίας με ελεγκτικό μηχανισμό και το Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Από την πλευρά της «Συνεργασίας ΜΑΖΙ» τονίστηκε το που δίνονται τα πιο πολλά χρήματα (32 δις) από το Ταμείο Ανάκαμψης , η αυξημένη ανεργία και πανελλαδικά και στο Νόμο, οι συνθήκες εργασίας (ωράριο, 5θήμερο,υπερωρίες,συλλογικές διαπραγματεύσεις , εβδομάδα 30-50 ωρών κλπ), το Ασφαλιστικό που θα «αξιοποιεί» τα χρήματα των εργαζομένων, όπως λέει η Κυβέρνηση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση κλπ.
Γενικά, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα επαγρύπνησης των εργαζομένων και η ανάγκη κινητοποιήσεων για να διασφαλιστούν τα κεκτημένα μέσα από αγώνες δεκαετιών. Ο διάλογος μεταξύ συνδικάτων και κοινωνίας , πρέπει να είναι συνεχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το