Τοπικά

Η σημαία του αειφόρου σχολείου κυματίζει στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου

Η σημαία του αειφόρου σχολείου με την οποία βραβεύτηκε το 9ο Γυμνάσιο βόλου κυματίζει στο σχολείο στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Το σχολείο έχει υλοποιήσει τους οκτώ πυλώνες του Αειφόρου σχολείου και με αυτόν τον τρόπο το σχολείο έκανε στροφή προς την Αειφορία.
Σημειώνεται πως η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έδωσε το βραβείο και σημαία του Αειφόρου σχολείου στις 21 Δεκεμβρίου 2019.
Στο σχολείο έχουν υλοποιηθεί εδώ και μερικά χρόνια σημαντικές δράσεις στην κατεύθυνση της σύνδεσης των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον. Για παράδειγμα έχει δημιουργηθεί λαχανόκηπος που τον περιποιούνται οι μαθητές. Παράλληλα, όμως το αειφόρο σχολείο είναι το εξωστρεφές σχολείο που δημιουργεί.
Επίσης οι μαθητές αναλαμβάνουν διάφορες πρωτοβουλίες με την καθοδήγηση των γονέων και των καθηγητών τους.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Νίκη Χατζηκυριάκου δήλωσε πως «Θα ξεκινήσω με τη δήλωση: Καταπολεμήστε την κλιματική κρίση και σώστε τη Γη, γιατί είναι ο μοναδικός πλανήτης που έχουμε», αυτή ήταν η έκκληση που έκανε ο Ελβετός αστρονόμος Ντιντιέ Κελόζ, ένας από τους βραβευμένους με Νόμπελ Φυσικής το 2019 .
Το Αειφόρο σχολείο κάνει μικρά βηματάκια προς την κλιματική αλλαγή. Η Σχολική κοινότητα του 9ου Γυμνάσιου Βόλου με τη συμμετοχή όλων, μαθητών, καθηγητών, γονέων, Δήμος Βόλου, Σχολική Επιτροπή, φύλακες, καθαρίστριες, άτομα του κυλικείου επεξεργάστηκε τους οκτώ Πυλώνες του Αειφόρου σχολείου και με αυτόν τον τρόπο το σχολείο έκανε στροφή προς την Αειφορία».
Η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έδωσε το βραβείο και σημαία του Αειφόρου σχολείου στις 21 Δεκεμβρίου 2019.

Η ίδια πρόσθεσε πως «η δράση του γυμνασίου σίγουρα θα συνεχισθεί στις επόμενες χρονιές δημιουργώντας και κτίζοντας έτσι ώστε να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενεές μαθητών που θα έρθουν στο σχολείο μας και εκείνοι με τη σειρά τους να την εξελίξουν περισσότερο ικανοποιώντας τις δικές τους ανάγκες. Αφήνουμε κάτι όμορφο για τις μελλοντικές γενεές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι για αυτό το Πανελλήνιο Βραβείο που καταφέραμε με τους αγαπημένους μας μαθητές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το