Τοπικά

Η “Πρόταση Ζωής” στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου για τις συνέπειες του καπνίσματος

Την Τρίτη 25 Φεωρουαρίου, ειδικοί επιστήμονες από την Πρόταση Ζωής επισκέφτηκαν το 4ο Γυμνάσιο Βόλου με σκοπό να συναντήσουν και να ενημερώσουν τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου (τμήματα Α3 και Α4) σχετικά με τις επικίνδυνες συνέπειες του καπνίσματος στο σώμα, στις κοινωνικές σχέσεις, στην οικονομία, κ.λ.π. των καπνιστών ( αρχαρίων και μη) κάθε ηλικίας.

Η βιωματική προσέγγιση του θέματος από την ψυχολόγο Μπακατσέλου Μαρία και την κοινωνιολόγο Πετροπούλου Γεωργία ¨παρέσυρε΄τους μαθητές σε μια εκ του βάθους εξομολόγηση και κατάθεση των σκέψεων και των προβληματισμών τους σχετικά με τον εθισμό στο κάπνισμα και τα αρνητικά του αποτελέσματα. Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που πραγματοποιείται κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου με τίτλο ¨Κάπνισμα; Όχι Εγώ¨.Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Χαλαστάρα Ιουλία και βοηθητικά μέλη η Σπανού Μαρία και ο διευθυντής Βαρνάβας Γεώργιος.

Στο 4ο Γυμνάσιο η συγγραφέας Λεμονιά Μουλά
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας οι φιλόλογοι του 4ου Γυμνασίου Βόλου προσκάλεσαν τη συγγραφέα Μουλά Λεμονιά να επισκεφτεί το σχολείο και να συνομιλήσει με τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου για τις συγγραφικές της δημιουργίες. Η κ.Μουλά αφού αναφέρθηκε στην αξία της ελληνικής γλώσσας τονίζοντας την επίδραση που άσκησε στη διαμόρφωση άλλων γλωσσών κατά το παρελθόν και αφού εξήρε τη μουσικότητα και τη λυρικότητά της, παρότρυνε τους μαθητές να μετριάσουν τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων και στη δημιουργική γραφή ως μέσο εξωτερίκευσης των συναισθημάτων και των σκέψεών τους. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν διάφορες ερωτήσεις στη συγγραφέα σχετικά με το περιεχόμενο των έργων της, τις πηγές έμπνευσής της, τα κίνητρα που την καθοδηγούν στο συγγραφικό της ταξίδι, κ.λ.π.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το