Τοπικά

Η προσφορά των Ελλήνων για την ύπαρξη και διατήρηση του δυτικού πολιτισμού σε διαδικτυακή ομιλία από τον Πρ. Παυλόπουλο

Πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικτυακή ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με θέμα «Η διαχρονική αξία του ευρωπαϊκού πολιτισμού», την οποία διοργάνωσε η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, που αποτελεί τμήμα του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Πριν την έναρξη της διαδικτυακής ομιλίας, την οποία μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει διαδικτυακά και να θέσει τα ερωτήματά του στον κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος της Μαγνήτων Κιβωτού κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως «στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του πολιτιστικού φορέα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», αποφασίσαμε πλέον λόγω των δεδομένων που έχουμε, εξαιτίας της πανδημίας, να αξιοποιήσουμε τη δική μας τεχνολογία με μία σειρά διαλέξεων-ομιλιών, η οποία θα βοηθήσει τόσο τα μέλη μας τοπικά και τους ανθρώπους που παρακολουθούν τις δράσεις της Μαγνήτων Κιβωτού, όσο και ευρύτερα, με θέματα αιχμής και επίκαιρα».

«Είπαμε να ξεκινήσουμε και χαιρόμαστε που δέχτηκε την πρόσκλησή μας, με τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έχει αφήσει αγαθές μνήμες από τις επισκέψεις του μέχρι τώρα στη Μαγνησία ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μάλιστα με ένα επίκαιρο θέμα που αφορά στη διαχρονική αξία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και βασικά την προσφορά των Ελλήνων, ιδιαίτερα στην αρχαιότητα, για να διατηρηθεί και να υπάρχει σήμερα αυτό που λέμε δυτικός πολιτισμός» πρόσθεσε.


Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε πως «νομίζω ότι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι μία πρώτη προσπάθεια, γιατί έτσι καλούμε όλους να παρακολουθήσουν και βεβαίως η διάλεξη και η συζήτηση μαζί του με ερωτήματα που θα θέσουν και οι παρόντες, αλλά και όσοι παρακολουθούν διαδικτυακά, θα παραμείνει στο διαδίκτυο, ώστε να έχει κανείς τη δυνατότητα παρακολούθησης και κάποια άλλη στιγμή».
«Είναι κάτι που ξεκινάμε, παρόλο που έχουμε την εμπειρία των μαθημάτων του Λαϊκού Πολιτισμού σχεδόν τρία χρόνια κι έτσι είχαμε αξιοποιήσει πλήρως την τεχνολογία, απευθυνόμενοι στο ευρύτερο κοινό. Ελπίζουμε πλέον από το φθινόπωρο να φέρουμε ένα πρόγραμμα εισηγήσεων και διαλέξεων που θα ισχύει για όλη τη χρονιά, έχοντας την αποψινή εμπειρία» κατέληξε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το