Τοπικά

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία θα εκπροσωπεί και τους ενεργούς πολίτες κατά της καύσης σκουπιδιών

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα εκπροσωπεί και τους ενεργούς πολίτες κατά της καύσης σκουπιδιών.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου φέτος συμπλήρωσε 3.5 έτη συνεχούς παρουσίας σε ότι αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη του Βόλου. Βασικό χαρακτηριστικό της δράσης της ήταν η δυνατότητα συμμετοχής όλων των πολιτών μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις και οι δημοκρατικοί κανόνες στη λειτουργία της.
όπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής, «πάρα τις επιτυχίες στην ανάδειξη του προβλήματος και τη μερική βελτίωση των όρων παρακολούθησης και ελέγχου, το βασικό πρόβλημα της καύσης απορριμμάτων εντός του αστικού ιστού από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία Γαλλοελβετικών συμφερόντων που απασχολεί 170 εργαζόμενους, παραμένει άλυτο και διογκώνεται με μία πιο δυσμενή εξέλιξη, σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση της ΑΕΠΟ μέσα στις ημέρες του Πάσχα, ένα γεγονός που εμείς πρώτοι αποκαλύψαμε την επόμενη κιόλας ημέρα, καθώς δεν συνέβη η συνήθης δημόσια διαβούλευση.

Οι συνθήκες περιορισμού των εκδηλώσεων της δημόσιας ζωής που επεβλήθησαν λόγω της πανδημίας, στέρησαν το πλεονέκτημα της αμεσότητας στην συλλογικής δράσης από την Επιτροπή.
Στις συνθήκες αυτές η ενημέρωση και δυνατότητα έκφρασης γινόταν με δελτία τύπου και κυρίως μέσω της ιστοσελίδας μας, την οποία εμπιστευτήκαμε σε 4 συναγωνιστές-διαχειριστές.
Οι δύο από αυτούς, τμήμα μιας εκφρασμένης μειοψηφίας στο σώμα της Επιτροπής, σε συνεννόηση μεταξύ τους και αιφνιδιαστικά, άλλαξαν τους κωδικούς διαχείρισης και απέκλεισαν την έκφραση στην πλειοψηφία.
Ταυτόχρονα θεμελίωσαν ένα κλειστό, γραφειοκρατικό σύστημα λειτουργίας που στέρησε από τους πολίτες το δικαίωμα ψήφου στις ανοιχτές διαδικτυακές συνελεύσεις.
Από τότε η ιστοσελίδα της Επιτροπής δεν εκφράζει το εκλεγμένο Συντονιστικό της.
Η σύγχυση που δημιουργήθηκε, από τις αρχές του χρόνου, στις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου ανάγκασε την πλειοψηφία του οργάνου, μετά από απόφαση της τελευταίας διαδικτυακής της συνέλευσης, να αναζητήσει άλλο τρόπο έκφρασης και συνέχισης του αγώνα.

Έτσι αποφασίστηκε ο αγώνας να συνεχιστεί μέσα από το φορέα που ανέδειξε πρώτος το πρόβλημα, και αποτελούσε πάντα έναν τόπο γόνιμων συζητήσεων και δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς κομματικά πρόσημα και τοξικές συμπεριφορές, την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με σκοπό να συνενωθούν οι ενεργές δυνάμεις για την συνέχιση του αγώνα.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου για το πολύ σημαντικό θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας Δικτύου Μετρητών Αέριας Ρύπανσης από τους πολίτες και πλέον μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το