Τοπικά

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ζάππειο Μέγαρο με επετειακή εκδήλωση για τη συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στις 3 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821». Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821 -2021, που φιλοξενείται στο Ζάππειο Μέγαρο, το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.
Χαιρετισμό στη εκδήλωση απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Ομιλητές είναι οι:
– Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών
Πανεπιστήμιου Στρασβούργου, συγγραφέας του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821» (Μεταίχμιο , 2020), με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821. Πρόσωπα και γεγονότα».
– Αντώνης Παπαμιχαήλ, Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων, με θέμα: «Αγώνες και Επιτεύγματα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».
– Γεώργιος Μουτσιάνας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα: «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στην Επανάσταση του 1821. Δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων».
– Αλεξία Αλεξίου, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με θέμα: «Η προσφορά των Βλάχων στην επανάσταση του 1821».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Αίθουσα 13 του Ζαππείου.
Η Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821-2021 λειτουργεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου από 10 π.μ. έως 9 μ.μ. και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου από 4 μ.μ. έως 9 μ.μ. Οι επισκέπτες προκειμένου να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή PCR-rapid test και φορούν μάσκα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το