Ελλάδα

Η ώρα των αποτελεσμάτων για τις Πανελλαδικές – Στις 9 Ιουλίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Η «αυλαία» των Πανελλαδικών εξετάσεων πέφτει την προσεχή Δευτέρα, 12 Ιουλίου, με την εξέταση του τελευταίου ειδικού μαθήματος.
Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών είχαν μέχρι χθες, 6 Ιουλίου, τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην ειδική ιστοσελίδα smsresults.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με αυτή τη διαδικασία, διασφάλισαν ότι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών μέσω μηνύματος SMS. Με τον ίδιο τρόπο θα λάβουν ενημέρωση και για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους. Υπενθυμίζεται ότι αναλυτές έχουν ήδη διατυπώσεις τις πρώτες εκτιμήσεις τους για το πώς θα κινηθούν φέτος οι Βάσεις.

Στις 9 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών
Πέρυσι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών ανακοινώθηκαν στις 10 Ιουλίου. Η αρχική πληροφορία από το υπουργείο Παιδείας ήταν ότι φέτος οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν λίγο νωρίτερα απ’ ό,τι το 2020.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών θα ανακοινωθούν μεθαύριο, Παρασκευή 9 Ιουλίου, μετά το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει, γύρω στις 15 Ιουλίου, η ανακοίνωση των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων και, μετέπειτα, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κατά τμήμα.

Σε εκείνο το σημείο οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους. Να σημειωθεί ότι φέτος οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν, για πρώτη φορά, το παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το