Αθλητισμός

Η νεολαία έχει τον λόγο… Αρχίζει σήμερα το δοκιμαστικό καμπ της Νίκης

Τον λόγο στο αύριο του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου δίνουν στη Νίκη. Σήμερα και αύριο στο «Π. Μαγουλάς» θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστικό καμπ για παιδιά 14-16 ετών υπό τις οδηγίες του προπονητή της ανδρικής ομάδας του βολιώτικου συλλόγου Στάικου Βεργέτη.
Μπορεί η ΠΑΕ Νίκη να βρίσκεται σε «οργασμό» όσον αφορά την επάνδρωση του έμψυχου δυναμικού της ανδρικής ομάδας εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ρίχνει και ματιές στο μέλλον.
Για τον λόγο αυτό οι διοικούντες διοργανώνουν δοκιμαστικό καμπ για νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα το καμπ θα αρχίσει σήμερα Τρίτη και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη και θα συμμετάσχουν αθλητές γεννημένοι από το 2004 ως το 2006.
Η διαδικασία θα λάβει μέχρι χώρα στο «Παντελής Μαγουλάς» και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται εκεί στις 7.30 το πρωί. Επί δύο ημέρες θα προπονηθούν υπό τις οδηγίες του Στάικου Βεργέτη, ο οποίος επανειλημμένα έχει τονίσει τη σημασία που έχει η υποδομή στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο.

Ο 43χρονος τεχνικός θα παρακολουθήσει όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος και θα αποφασίσει ποια από αυτά θα ενταχθούν στην Ακαδημία της Νίκης. Μάλιστα η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζει τα κάτωθι:
«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ανακοινώνει τη διοργάνωση διημέρου καμπ δοκιμαστικών για ποδοσφαιριστές γεννημένους από το 2004 έως το 2006, οι οποίοι θα κληθούν να στελεχώσουν την Κ17 της ομάδας μας. Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη πρωί (21-22 Ιουλίου, 7:30 π.μ.) στο «Παντελής Μαγουλάς», υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του τεχνικού τιμ της πρώτης ομάδας».
Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι «κυανόλευκοι» αναλαμβάνουν τέτοια πρωτοβουλία. Πιο αναλυτικά από τις 8 ως τις 10 Ιουλίου είχαν διοργανώσει πάλι δοκιμαστικό καμπ αλλά αυτή τη φορά για μεγαλύτερες ηλικίες (19 ετών και κάτω).
Επιπλέον το απόγευμα της 8ης Ιουλίου η ΠΑΕ Νίκη είχαν πραγματοποιήσει τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, με την επωνυμία «Η Μάχη της Κλούβας». Εκεί αγωνίστηκαν μικτές ομάδες παίδων, δηλαδή αθλητών γεννημένων από το 2008 ως το 2012 ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο τους.
Όλες οι παραπάνω δράσεις αποδεικνύουν ότι οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης δεν κοιτάζουν μόνο τη «βιτρίνα» της ομάδας, αλλά εστιάζουν και στην ουσία. Γιατί η ουσία είναι να φροντίζεις για το μέλλον της ομάδας που υπηρετείς, ώστε να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια τα επόμενα χρόνια.
Ασφαλώς αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος ενθαρρύνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και τις στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των νέων μετόχων στη συγκέντρωση που είχε φιλοξενηθεί στο «Παντελής Μαγουλάς» στις αρχές του μήνα είχε πάλι επισημάνει ότι οι άνθρωποι του βολιώτικου συλλόγου οφείλουν να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις που έχουν στα χέρια τους και να «αγκαλιάσουν» όλη την αθλούμενη νεολαία της Μαγνησίας.
Άλλωστε τα παιδιά της Μαγνησίας δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να προπονηθούν υπό τις οδηγίες ενός τόσο καταξιωμένου προπονητή, όπως ο Στάικος Βεργέτης. Επομένως σήμερα και αύριο θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να συμμετάσχουν στο δοκιμαστικό καμπ, με σκοπό να επανδρώσουν τις ομάδες υποδομής της Νίκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το