Τοπικά

Η Μ. Χρυσοβελώνη για τις αναφορές Μητσοτάκη σχετικά με την εργασία των γυναικών

Σε παρέμβασή της η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τις τελευταίες αναφορές του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη για την εργασία των γυναικών, επισημαίνει:

«Θα μπορούσε να αποδράσει ο κ. Κ. Μητσοτάκης της κριτικής που του ασκείται δικαίως για τις νεοφιλελεύθερες εξαγγελίες του για τα θέματα της εργασίας, αν κατά την διακαναλική του συνέντευξη πριν το σημείο αναφοράς του για την επταήμερη εργασία, δεν είχε κάνει μία σαφέστατη αναφορά, όχι απλώς για την επταήμερη εργασία, αλλά για ένα νέο είδος: την αδιάκοπη εργασία από το σπίτι, την οποία μάλιστα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προορίζει κατά προτεραιότητα για τις γυναίκες!

Δηλαδή, ο πολιτικός του λόγος δεν κατατέθηκε απλώς ως νεοφιλελεύθερος, αντικοινωνικός του πιο κυνικού είδους, αλλά και ως σεξιστικός και στερεοτυπικός, εξίσου αντικοινωνικός και εξόχως αναχρονιστικός. Αυτές δεν είναι καθόλου ασύνδετες επιλογές με το «οικονομικό μοντέλο» που προτείνει για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και των γυναικών της.
Και μάλιστα, αυτά τα υπόσχεται 10 χρόνια μετά την κρίση που έπληξε τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους και κυρίως, τις γυναίκες στα στρώματα αυτά. Τους υπόσχεται δάκρια και πόνο, για να ωφεληθούν λίγοι και συγκεκριμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κρατικός τομέας της Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών δια των εκπροσώπων του έχει καταγγείλει ήδη αυτού του είδους τις αναφορές του κ. Κ.Μητσοτάκη.
Είμαι σίγουρη ότι τις καταδικάζουν πολλές δημοκράτισσες γυναίκες που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία, με τις οποίες συνεργάστηκα για τον Νόμο της Ισότητας των Φύλων που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην Βουλή. Γυναίκες οι οποίες έχουν εργαστεί και αγωνιστεί μαζί με όλες τις άλλες για την κατάκτηση των δικαιωμάτων των γυναικών στην εργασία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το