Παραπολιτικά

Η λύση και η κοροϊδία για τα δικαστήρια του Βόλου

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ζέττας Μακρή, η ίδια , ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και η πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων αποφάσισαν να σηκωθεί δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου ο πύργος του Γιάνγκου Δράκου και η πόλη να πάρει μια «Λάμψη». Η πρόταση δεν είναι καινούργια. Είχε απορριφθεί μετ’ επαίνων από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, το ΤΕΕ, συγκοινωνιολόγους, πολεοδόμους και άλλους φορείς, όταν την είχε καταθέσει ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος, το 2007. Μάλιστα, είχε προτείνει το κτίριο να είναι γυάλινο και τα ρεπορτάζ της εποχής ήταν αμέτρητα. Ο μόνος φορέας που συμφωνούσε να βρίσκονται τα δικαστήρια εντός της πόλης, στο σημείο που είναι σήμερα, ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος, μέσα από ένα ακατανόητο σκεπτικό, αλλά δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί.

Οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι Χ. Μπουκώρος, Θ. Λιούπης και Κ. Μαραβέγιας  διεκδικούν ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο, που θα μπορεί να αξιοποιεί όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, που θα διαθέτει χώρους στάθμευσης και θα υπακούει στις σύγχρονες ανάγκες μιας πόλης.  Διαφωνούν δηλαδή, καθέτως και οριζοντίως με τις «συμφωνίες». Η πρότασή τους ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση που είχε ληφθεί μετά από μελέτη του ΤΕΕ και του Δήμου Βόλου, το 2014, για το οικόπεδο της Στέγης Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία, θέση με την οποία είχε συμφωνήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, επί ηγεσίας ΝΔ. Αυτοί τουλάχιστον είναι … εντός γραμμής.

Η πρόταση για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στο οικόπεδο της Στέγης Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία είχε την καθολική στήριξη όλων των φορέων, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί επισήμως με τους εκπροσώπους τους, σε ανοιχτή σύσκεψη στο δημαρχείο. Η λύση έτυχε της έγκρισης και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ Χ. Αθανασίου, όταν είχε επισκεφθεί τον χώρο τον Οκτώβριο του 2014, παρουσία του τότε προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και δικαστικών λειτουργών.

Το να συζητά κάποιος σοβαρά τη δημιουργία προσθήκης στο υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο με αποχαρακτηρισμό του από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων είναι καθαρά παρελκυστική τακτική και υπονομεύει τη δημιουργία νέου δικαστηρίου. Ακόμα και να βρισκόταν υπάλληλος να υπογράψει για τον αποχαρακτηρισμό, η υπόθεση – της μιας και μόνο υπογραφής – θα κρατούσε χρόνια.

Εάν οι βουλευτές θέλουν να βοηθήσουν, πρέπει να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την  έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τη δέσμευση του εν λόγω οικοπέδου για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να ξεκινήσουν παράλληλα και οι απαιτούμενες πολεοδομικές διαδικασίες. Κάθε τι άλλο είναι κοροϊδία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το