Τοπικά

Η Λάρισα στη δεκάδα των νομών με υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής

Μέσα στη δεκάδα των νομών με τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής συγκαταλέγεται η Λάρισα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.
Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το «Βήμα» το ποσοστό παραβατικότητας στο νομό Λάρισας φτάνει το 40%.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα:
Περισσότεροι από 41.100 φορολογικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες σε ολόκληρη την επικράτεια από την ΑΑΔΕ και τα αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικά. Αφού, από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν οι 13.005 είχαν υποπέσει συνολικά σε 94.203 παραβάσεις, εκ των οποίων οι περίπου 90.000 αφορούσαν μη έκδοση αποδείξεων.
Πρωταθλήτρια περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής αναδεικνύεται η Λευκίμμη στην Κέρκυρα με ποσοστό παραβατικότητας 82%.
Από τα στοιχεία των ελέγχων προέκυψαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα ποιοι είναι οι 10 νομοί της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας, ποια νησιά εμφανίζουν τις περισσότερες παραβάσεις ή ποια επαγγέλματα είναι πρωταθλητές φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία πρωταθλητής νομός φοροδιαφυγής είναι η Κέρκυρα με ποσοστό παραβατικότητας 73%. Ακολουθεί η Ζάκυνθος με 52%, τα Τρίκαλα και η Βοιωτία με 47%, ο Νομός Κορινθίας με 42%, η Αχαΐα με 42%, η Λευκάδα με 41%, ο νομός Θεσσαλονίκης με 40%, η Λάρισα με 40% και ο Νομός Μεσσηνίας με 39%.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το