ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεομπαίκτες στο ΚΙΝΑΛ

Παραπολιτικά

Μαρίνα

Παραπολιτικά

Ανακήρυξη

Παραπολιτικά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μαύρη σοκολάτα

Ελλάδα

Τοπικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς-Μουρεσίου ζητά τον αποχιονισμό και την άμεση επαναλειτουργία των σχολείων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς-Μουρεσίου καταδικάζει το γεγονός της μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μετά τις σχολικές διακοπές, ενώ κάνει λόγο για αδυναμία της τοπικής δημοτικής αρχής να καθαρίσει προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στα σχολεία, αλλά και για ανεπάρκεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο να διατηρήσει λειτουργικό το εθνικό δίκτυο.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαγοράς -Μουρεσίου:

«Η πραγματικότητα δείχνει πως 9 μέρες μετά το χιονιά και με νοτιάδες τις τελευταίες μέρες η Δημοτική Αρχή δείχνει ανήμπορη να καθαρίσει την πρόσβαση προς τα σχολεία του Δήμου μας ενώ αυτό έπρεπε να είναι προτεραιότητα.
Επίσης η ανεπάρκεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο να διατηρήσει το εθνικό κύκλωμα λειτουργικό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ακόμη και σήμερα Παρασκευή 11.01.2019 το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν πραγματοποιεί κανένα δρομολόγιο προς Ζαγορά, και φυσικά κανένα δρομολόγιο για τη μεταφορά μαθητών, ενώ επίσης τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου έχουν σταματήσει τον αποχιονισμό εδώ και μέρες.
Ποιος ευθύνεται για τις εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες των μαθητών; Και κυρίως των μαθητών που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Να υπενθυμίσουμε πως σε παλαιότερη κατάληψη των Γυμνασίων- Λυκείων της περιοχής μας για το θέμα του δρόμου, υπήρχε ο εκβιασμός, απειλές και τρομοκρατία να σταματήσει η κατάληψη για να μη χάνονται διδακτικές ώρες.
Καλούμε τους συνδημότες μας να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της εκπαίδευσης μέσω της μη λειτουργίας των σχολείων και να απαιτούμε:
• Άμεση επαναλειτουργία όλων των σχολείων.
• Να καθαριστούν οι αυλές και να ζεσταθούν ΟΛΑ σχολεία από τα χιόνια άμεσα. (πριν την έναρξη των μαθημάτων)
• Να αποχιονιστεί πλήρως η εθνική οδός Βόλου Ζαγοράς Τσαγκαράδας ώστε να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας με ασφάλεια, τα οποία μεταφέρουν μαθητές.
• Να πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα στο οδικό δίκτυο για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Υπενθυμίζουμε δύο φωτογραφίες από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών και γονιών για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το