ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφίγγει ο κλοιός για την Άγκυρα

Κόσμος

Εντυπωσιακό σκάφος στη Σκιάθο

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Προσλήψεις 70 ατόμων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ελλάδα

Αταλάντη: Πέθανε η 16χρονη Σόνια

Ελλάδα

Τοπικά

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου έσωσε σκύλο με σοβαρό τραυματισμό στο Αϊδίνι

Την Μπέση, ένα εξαιρετικά φιλικό, χαρούμενο και υπομονετικό θηλυκό σκυλάκι, περισυνέλεξαν σήμερα από το Αϊδίνι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου με την βοήθεια δύο πολιτών -του Μιχάλη και της Ευγενίας- που δεν αδιαφόρησαν και ειδοποίησαν άμεσα για την ατυχή σκυλίτσα. Πρόκειται για ένα φιλικό ζωάκι που κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, είναι σίγουρο πως το ζώο υπέφερε καθώς δεν μπορούσε ούτε να ξαπλώσει και να διπλώσει το ποδαράκι της.


Μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο Φιλήμονα Διαμαντή όπου και πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Δυστυχώς διαγνώστηκε με ολικό ανοιχτό κάταγμα, οστεομυελίτιδα και σηψαιμία. Σε όλα αυτά προστέθηκε και η ερλίχια ενώ πρόσφατα είχε γεννήσει στον δρόμο, παρά την άσχημη κατάσταση του ποδιού της.

Με τη βοήθεια της Φιλοζωικής Ομάδας, η Μπέση ξεκίνησε άμεσα ισχυρά αντιβιοτικά για μείωση της φλεγμονής και αντιμετώπιση της ερλίχιας.  Μετά από ένα μήνα που θα επανεξεταστεί, αν όλα είναι καλά,θα χειρουργηθεί και θα γίνει ακρωτηριασμός του μπροστινού άκρου. Έπειτα θα χρειαστεί στείρωση και φιλοξενία για αποθεραπεία τουλάχιστον 3-4 μηνών. Παράλληλα, τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας θα επιστρέψουν στο χωριό για να πάρουν και το ένα θηλυκό μωρό της -το οποίο ευτυχώς φροντίζουν κάποιοι κάτοικοι- για στείρωση.

Η Μπέση μεταφέρθηκε ήδη σε φιλοξενία. Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου ζητά την βοήθεια του κόσμου προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του άτυχου ζώου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Είναι αδύνατο να τα βγάλουμε πέρα χωρίς την δική σας σημαντική βοήθεια!!Είμαστε βέβαιοι πως η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την μικρή Μπέση θα είναι μεγάλη!Οποίος επιθυμεί να συνεισφέρει στην μακρά πορεία αποθεραπείας του γλυκού αυτού κοριτσιού, μπορεί να στείλει μήνυμα στην σελίδα μας η να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του κυρίου Φιλήμονα Διαμαντή η στον λογαριασμό και PayPal της ομάδας μας με την αιτιολογία «για την Μπέση». Επίσης μπορείτε να συνεισφέρετε και μέσω των κουμπαράδων της ομάδας μας ,στο κτηνιατρείο του κύριου Διαμαντή.

GR8001403100310002789010844 Αlpha Bank, Φιλήμων Διαμαντής
GR5201726120005612060849106
Τράπεζα Πειραιώς, ΦΙΟΒ»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το