Πολιτισμός

Η κωμικοτραγική ιστορία ενός έντιμου πολίτη στο έργο «Το σακάκι που βελάζει»

Με το έργο «Το σακάκι που βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ άρχισαν οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας» στις 10 Ιανουαρίου, ενώ η επίσημη πρεμιέρα δόθηκε χθες το βράδυ.
Οι παραστάσεις συνεχίζονται και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στις 21.15 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.00 έως στις 8 Μαρτίου.
Πρόκειται για την ανησυχητικά επίκαιρη κωμωδία, η οποία χάρισε στον συγγραφέα διεθνή φήμη και καταξίωση. Με έξυπνο χιούμορ και πνεύμα σατιρικό, το δυστυχώς τόσο επίκαιρο για την ελληνική πραγματικότητα έργο, μιλά για το τέρας της γραφειοκρατίας και τη δυσλειτουργία των κρατικών μηχανισμών, οι οποίοι εκφράζουν κι εξυπηρετούν μια παρανοϊκή εξουσία, ενώ παράλληλα φωτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις, τις συμπεριφορές και τις επιλογές μας.

Η κωμικοτραγική ιστορία ενός έντιμου πολίτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει φόρο για το σακάκι του, γιατί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δεν είναι σακάκι, αλλά… πρόβατο. Η πραγματικότητα, η φαντασία, το παράλογο, ο ρεαλισμός, η υπερβολή, το συνηθισμένο, το κωμικό, το τραγικό, όλα γίνονται ένα. Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, κάθε ίχνος λογικής διαλύεται. Κάθε προσπάθεια αναζήτησης αλήθειας και δικαίου πέφτει στο κενό. Και στο κέντρο ανήμπορος ο άνθρωπος. Με μόνο αντίδοτο στην τρέλα της εξουσίας, τη δική του τρέλα.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γαλάτης, σκηνικά: Αλέξανδρος Ψυχούλης, κοστούμια: Ασπασία Μπότα, βοηθoί σκηνογράφου: Βασιλική Λιανού, Ζηνέλια Ψυχούλη, φωτογραφίες: Λευτέρης Πλαβός, ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Αναστασίου Κατερίνα, Βραχοπούλου Αφροδίτη, Δημητρακάκης Κωνσταντίνος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Οικονομίδης Θοδωρής, Τσιρώνης Απόστολος, Χλιαράς Στέλιος. Στην ηχογράφηση ακούγεται ο Δημήτρης Δακτυλάς.
Προπώληση των εισιτηρίων: «Δίαυλος», Δευτέρα – Πέμπτη, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00 και Παρασκευή 11.00 – 14.00, Θέατρο «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας», μία ώρα πριν την έναρξη κάθε παράστασης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το