Lifestyle, Θ Plus

Η κληρονόμος του Gucci κατηγορεί τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση – Και όσους τον κάλυπταν

“Tο όνομά μου είναι Αλεξάνδρα Ζαρίνι. Καταθέτω μήνυση κατά του θετού μου πατέρα, κατά της μητέρας, της γιαγιάς και άλλων, γιατί κακοποιήθηκα σεξουαλικά από τον πατριό μου, από την ηλικία των 6 ετών”. Με αυτή τη φράση ξεκινά η 35χρονη εγγονή του Aldo Gucci – του μεγαλύτερου γιου του ιδρυτή του διάσημου οίκου Guccio Gucci – να μιλά σε ένα βίντεο πραγματική γροθιά στο στομάχι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η Αλεξάνδρα Ζαρίνι – σύζυγος και μητέρα – υπέβαλε μήνυση αυτή την εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, και ισχυρίζεται ότι ο πατριός της, Τζόζεφ Ραφάλο, την κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια, κατηγορώντας παράλληλα τη μητέρα της, Πατρίτσια Γκούτσι, και τη γιαγιά της, Μπρούνα Παλόμπο, γιατί – όπως αποκαλύπτει στο βίντεο – γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Και ο λόγος – σύμφωνα με τη Ζαρίνι – ήταν ότι οι γυναίκες της οικογένειας δεν ήθελαν να ρισκάρουν ένα σκάνδαλο που θα έριχνε τις πωλήσεις του Οίκου Gucci και θα αμαύρωνε τη φήμη του.

Η Ζαρίνι εξηγεί μέσα από ένα βίντεο ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει κακοποιημένα παιδιά μέσα από το Ίδρυμά της, Gucci Children’s Foundation.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε η Ζαρίνι, ο θετός πατέρας της, που εργαζόταν στη βιομηχανία της μουσικής, την κακοποιούσε από τότε που ήταν 6 ετών μέχρι περίπου και τα 22. Ήταν ασταμάτητος και μάλιστα την προέτρεψε να πάρει ναρκωτικά, στα οποία εθίστηκε τα επόμενα χρόνια της ενήλικης ζωή της.

Η Ζαρίνι ισχυρίζεται πως η μητέρα της, Πατρίτσια, όχι μόνο επέτρεπε τη συμπεριφορά αυτή του συζύγου της, αλλά τόσο η ίδια όσο και η γιαγιά της την απειλούσαν να μη μιλήσει. Μάλιστα, τον είχαν αφήσει να βιντεοσκοπήσει τη μικρή Ζαρίνι γυμνή στο ντουζ, ενώ στη μήνυση αναφέρει ότι την χτυπούσε. Η Ζαρίνι ισχυρίζεται ότι και η μητέρα της και η γιαγιά της ήξεραν πολύ καλά τι συνέβαινε και «προσπάθησαν να αποφύγουν, με κάθε κόστος, αυτό που θα αποτελούσε ένα σκάνδαλο, που θα μπορούσε να αμαυρώσει το όνομα Gucci και ενδεχομένως να κοστίσει εκατομμύρια».

Η Πατρίτσια με e-mail της στους New York Times δήλωσε: «Λυπάμαι βαθιά για τον πόνο που προκάλεσε ο Τζόζεφ Ραφάλο στην Αλεξάνδρα. Αυτό που της έκανε είναι απαράδεκτο και με διέλυσε όταν μου αποκάλυψε τα πάντα στο γραφείο του οικογενειακού μας γιατρού στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2007. Υπέβαλα αμέσως αίτηση διαζυγίου εναντίον του Ραφάλο και προσπάθησα να θεραπεύσω την οικογένειά μου μέσω συμβούλων. Είμαι συντετριμμένη με τους ισχυρισμούς της εναντίον μου αλλά και της γιαγιάς της, οι οποίοι είναι εντελώς ψευδείς».

Αρνείται τις κατηγορίες ο Τζόζεφ Ραφάλο
Ο δικηγόρος του Ραφάλο, Ρίτσαρντ Κρέιν τζούνιορ, δήλωσε στην εφημερίδα πως ο πελάτης του δεν έχει ενημερωθεί για τη μήνυση και ως εκ τούτου δεν είναι εξοικειωμένος με την ακριβή φύση των κατηγοριών, ωστόσο «από όσα έμαθε, αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς».

Η Ζαρίνι δήλωσε στους New York Times πως η μητέρα της και η γιαγιά της την απείλησαν πως θα την αποκληρώσουν -λέει πως είναι κατά ένα μεγάλο μέρος οικονομικά ανεξάρτητη από την οικογένειά της μετά την αποτοξίνωση, και προς το παρόν είναι μητέρα πλήρους απασχόλησης- και πως κανείς στην οικογένειά της δεν θα της ξαναμιλούσε ένα κατέθετε τη μήνυση. «Δεν με νοιάζει. Απλώς θέλω να το σταματήσω… Απλώς δεν θέλω να συμβεί σε κανέναν, όπως για παράδειγμα στο παιδί μου ή σε οποιοδήποτε άλλο παιδί», δήλωσε στους New York Times.

Στο βίντεο βλέπουμε τη Ζαρίνι να παραδέχεται ότι είχε πρόβλημα με τα ναρκωτικά, και ότι της πήρε πολλά χρόνια για να καταφέρει να ισορροπήσει και να φτιάξει τη ζωή της. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα συνεργαστεί με πρωτοβουλίες, ιδρύματα και οργανισμούς που ενημερώνουν τους γονείς και μάχονται κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μπαίνοντας στον ιστότοπο του Gucci Children’s Foundation διαβάζουμε την τραγική φράση, βασισμένη σε στατιστικές και έρευνες: «Όταν πηγαίνεις το παιδί σου στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο και είναι 20 παιδάκια στην τάξη, 10 αγόρια και 10 κορίτσια, 2 από αυτά τα αθώα κορίτσια και ένα από αυτά τα αθώα αγόρια θα κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν τελειώσουν το Λύκειο».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το