Τοπικά

Οι καθαρίστριες μετέχουν στην πανελλαδική απεργία της 15ης Ιουνίου

Φωτογραφία0275
Γενική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με θέμα τις “αντιλαϊκές εξελίξεις στον κλάδο της καθαριότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπροστά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ότι δικαίωμα είχε μείνει όρθιο στον κλάδο”.
Στην συνέλευση παρευρέθηκε ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος ενημέρωσε τις εργαζόμενες για τις εξελίξεις στον κλάδο. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν “η κοροϊδία τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων καθαριστριών στα δημόσια σχολεία αλλά και την άθλια κατάσταση με τις καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο και στα εργολαβικά συνεργεία, που συνεχίζουν και αυτές να παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και άθλιων συνθηκών εργασίας.
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου απηύθυνε μαζικό κάλεσμα σε όλες τις καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, των εργολαβικών συνεργείων, να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 15 Ιούνη, και στη συγκέντρωση της Αθήνας 12.00πμ στην Ομόνοια.

Επιπλέον, πάρθηκε απόφαση συμμετοχής στη λαϊκή κινητοποίηση που προγραμματίζεται για τις 11 Ιούνη στις 7.00μμ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, από σωματεία και επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το