Άρθρα

Η Ιωάννα Παπαδημητρίου για τη δημοπράτηση κτισμάτων Ιάσονος – Καρτάλη

Κατά τον Μπαλζάκ «αν οι εφημερίδες δεν υπήρχαν, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να τις εφεύρουμε». Κατά τον Βολταίρο «ελεύθερος είναι ο λαός που έχει το δικαίωμα να σκέπτεται εγγράφως». Παρακολουθώντας τα εσχάτως τεκταινόμενα, στον τοπικό τύπο, δύσκολα κάποιος θα διαφωνούσε με τον Μπαλζάκ.

Και αναφέρομαι στην διαμάχη των τελευταίων ημερών για την δημοπράτηση των κτισμάτων στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Καρτάλη, τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία του νοσοκομείου Βόλου.
Όπως εγώ το καταλαβαίνω, πρόκειται για παλιότερη δωρεά του ιδιοκτήτη τους στο νοσοκομείο Βόλου.
Πρόκειται επίσης για κτισματα τα οποία εποπτευονται από την Εφορία Νεώτερων Μνημείων.
Όπως και το δικαστικό μέγαρο Βόλου ήταν δωρεά του Ανδρέα Συγγρού στο υπουργειο δικαιοσύνης.
Το δικαστικό μέγαρο Βόλου εποπτεύεται επίσης από την Εφορία Νεώτερων Μνημείων.
Η Εφορία Νεωτερων μνημείων υπάγεται στο υπουργειο πολιτισμού.
Το νοσοκομείο είναι ΝΠΔΔ, δηλαδή δημόσιος φορέας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Ποια είναι η γνώμη μας για το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στο εκάστοτε ΔΣ ενός ΝΠΔΔ να εκποιεί τα ακίνητα του σε ιδιώτες?
Ποιος πρέπει να εποπτεύει την μη αλλοίωση της εξωτερικής εμφάνισης των κτισμάτων στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Καρτάλη?
Ποιος έπρεπε να εποπτεύει την μη αλλοίωση της εξωτερικής εμφάνισης του δικαστικού μεγάρου Βόλου στην πλατεία Ελευθερίας?
Ποιος εγκατέλειψε τα δύο παραπάνω κτίσματα-κτήρια, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η ιστορική αξία τους και να μειωθεί η αγοραστική τους αξία αν όχι η αδιαφορία του κράτους, η οποία οδήγησε στην εκχώρηση τους για εκμετάλλευση στο περίφημο ΣΔΙΤ?
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει σ αυτή την πόλη όλα μα όλα να αναγάγονται σε αντιπαράθεση των τοπικών φορέων.
Μία αντιπαράθεση που δεν τιμά τους αντιπαρατιθέμενους. Ιδιαίτερα όταν στρέφονται με ειρωνεία σε εργαζόμενους, όπως η νομική σύμβουλος του νοσοκομείου Βόλου.
Ως πολλές φορές εμπλεκόμενη σε παρόμοιες αντιπαραθέσεις στην προσπάθεια μου να βρεθεί χώρος για την μεταστέγαση του δικαστικού μεγάρου Βόλου, με την τότε ιδιότητα μου ως προέδρου του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Βόλου, θα τολμήσω να “συστήσω” στους τοπικούς εκπροσώπους φορέων.
Αφήστε τις δημόσιες τοποθετήσεις που το μόνο αποτέλεσμα που παράγουν είναι να πλουτίζουν το βιογραφικό σας με δημοσιεύματα και συσπειρωθειτε με αίτημα την αξιοποίηση των δημοσίων κτηρίων, που αποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, από το ίδιο το κράτος.
Σκεφτείτε ελεύθερα, εκφραστείτε ελεύθερα, απαιτειστε ελεύθερα, Αλλά!! Στους αρμόδιους! και με προτάσεις!
Για την πόλη του Βόλου και τους κατοίκους της.

Με εκτίμηση ταπεινά προς κάθε κατεύθυνση

Ιωάννα Παπαδημητρίου
Πρώην πρόεδρος του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το