Τοπικά

Η γεωπληροφορική ανοίγει νέους δρόμους – Ο καθηγητής Απ. Ζάντζος διάβασε τον όρκο στο μεταπτυχιακό που παρακολούθησε 

«Η δυνατότητα ανάπτυξης της πληροφορικής σε σχέση με τη γεωργία σίγουρα έχει τεράστιες προοπτικές» τονίζει ο καθηγητής Πληροφορικής του ΓΕΛ Αλμυρού κ. Απόστολος Ζάντζος, ο οποίος διάβασε τον όρκο έχοντας βαθμολογία 9,57 στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής παραγωγής και Αγροτικού περιβάλλοντος που παρακολούθησε.
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο απόφοιτος πλέον του μεταπτυχιακού προγράμματος τόνισε πως «αφορμή για την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στάθηκε η συμμετοχή μου ως συντονιστής σε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήσαμε στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού στο οποίο εργάζομαι ως εκπαιδευτικός πληροφορικής».

Συμπλήρωσε δε πως «επιπλέον η ενασχόλησή μου με τα γεωργικά θέματα πηγάζει από την καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή του Πηλίου, στο οποίο διατηρούμε οικογενειακό ελαιώνα 50 στρεμμάτων».
Για τα γνωστικά οφέλη του μεταπτυχιακού προγράμματος ο κ. Ζάντζος σημείωσε πως «κατά την παρακολούθηση του προγράμματος έλαβα όλες τις απαραίτητες γνώσεις από τον καθηγητή Δενδροκομίας και Διευθυντή του μεταπτυχιακού κ. Γεώργιο Νάνο, που αφορούσαν τη βελτίωση της καλλιέργειας της ελιάς. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής μελετήσαμε αλγορίθμους παρασκευής θρεπτικών διαλυμάτων υδροπονίας υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή Γεωπονίας κ. Χρήστου Λύκα».
Μάλιστα σημείωσε πως το επίπεδο σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος ήταν πολύ υψηλό καθώς και οι απαιτήσεις του.
Ο κ. Ζάντζος τόνισε πως «ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του προγράμματος ήταν πολύ σημαντικός, αφού μάθαμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε την πληροφορική με τη γεωπονία. Η δυνατότητα ανάπτυξης της πληροφορικής σε σχέση με τη γεωργία σίγουρα έχει τεράστιες προοπτικές. Είναι μια νέα τάση για την ανάδειξη της γεωπληροφορικής, της γεωργίας ακριβείας, όπου πολλές διαδικασίες θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών».
Ερωτηθείς για τη σημασία της απόκτησης μεταπτυχιακών γνώσεων τόνισε πως είναι πολύ καλό οι καθηγητές να εξελίσσουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους, προκειμένου στη συνέχεια να τις μεταλαμπαδεύουν και στους μαθητές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το