Πολιτισμός

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έρχεται σε λίγες ημέρες στον Βόλο

Όπως κάθε χρόνο, στις 21 Ιουνίου ο Βόλος ετοιμάζεται να “πλημμυρίσει” με νότες και μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.
Η φετινή χρονιά συμπίπτει με τα 20 χρόνια παρουσίας του θεσμού στην Ελλάδα και μας καλεί όλους να αποτελέσουμε μέρος της μεγάλης γιορτής.

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο συνδιοργανώνονται από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας & Β.Σποράδων ενώ πανελλαδικά τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης ως μια αφιλοκερδής πρωτοβουλία για την ανάδειξη της μουσικής σκηνής.

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του θεσμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής πανελλαδικά, η τοπική διοργάνωση του Βόλου κατέχει μια περίοπτη θέση ως μια από τις πιο πλούσιες σε  εκδηλώσεις και συμμετοχή κοινού. Σκοπός είναι να έρχονται κοντά μεγάλοι και νέοι , με έναν τόνο δημιουργικότητας και ανταλλαγής ιδεών.
Μέσα στα 12 χρόνια στο Βόλο έχουμε υποδεχθεί σε υπαίθριες σκηνές πάνω από 570 σχήματα, ή αλλιώς 2300 μουσικούς και Djs!
Η πολιτιστική αξία της διοργάνωσης παρακινεί και κρατάει δημιουργικά ενεργό το κέντρο της Ελλάδας, με νέες ιδέες και άφθονες καλλιτεχνικές δράσεις. Όλα τα είδη της μουσικής, όλες οι ηλικίες, όλες οι εκδηλώσεις χωρίς είσοδο.

Ακολουθώντας πανελλαδική καμπάνια πρόσκλησης ενδιαφέροντος , μέσα από το ανοικτό κάλεσμα συμμετοχών προέκυψαν δεκάδες συμμετοχές από σχήματα και καλλιτέχνες όλων των ειδών, από όλη την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη έκταση και περισσότερη συμμετοχικότητα. Αλλά η Γιορτή αναζητάει και άλλες προτάσεις κρατώντας ανοικτή υποβολή προτάσεων στο [email protected] μέχρι και τις 21 Μαΐου.

Οι δράσεις που ενώνουν σημεία της πόλης με διάφορα είδη μουσικής, περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως κάθε χρόνο:
Συναυλία Δημ. Ωδείου Βόλου στην παραλία του Βόλου, δράση στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου – που μάλιστα μόλις εγκαινίασε τη νέα μόνιμη έκθεση του- εκδήλωση στο χώρο του Τσαλαπάτα με τη σύμπραξη του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιείας Ν & Σ Τσαλαπάτα, blues & rock λαιβ στα στενά της Μεταμόρφωσης και στις οδούς Κουμουνδούρου και Τάκη Οικονομάκη, Dj parties στα Παλιά και αρκετές ακόμα δημιουργικές νότες. Αναμένεται ήδη , το εορταστικό main stage να καταλάβει χώρο των Πανεπιστημίων με special guests από όλη την Ελλάδα και περίπτερα δημιουργών σε έκθεση.
Μείνετε συντονισμένοι για την καμπάνια crowd funding με την οποία το κοινό μπορεί να υποστηρίξει απευθείας το σκοπό της ΕΓΜ μέσα από τα social media του European Music Day Volos, μια πρωτότυπη ιδέα αυτοχρηματοδότησης και ανταποδοτικής επιβράβευσης που υποστηρίζει η Doitforme.eu .

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το