Πολιτισμός

Η έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδίου 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου ανακοινώνει ότι ο αγιασμός για την έναρξη της φετινής χορευτικής περιόδου όπως και η πρώτη συνάντηση των χορευτικών τμημάτων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου στις 7.30 το απόγευμα.
Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει η σύνθεση των χορευτικών τμημάτων (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων) και οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με συνοδεία ζωντανής μουσικής – μοναδικό για την περιοχή – όπως επίσης και οι παραστάσεις του συλλόγου συνοδεύονται πάντα από παραδοσιακή ορχήστρα .

Το παιδικά τμήματα του συλλόγου είναι τα μοναδικά παιδικά τμήματα συλλόγου της Μαγνησίας που ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας συμμετέχοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακού χορού. ’Ετσι φέτος πήραν μέρος στο 4ο Πανελλήνιο παιδικό φεστιβάλ στην Ξάνθη (23-24 Ιουνίου), μία διοργάνωση που ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενθουσιάζοντας με την εμφάνισή τους διοργανωτές και κοινό .

Τα τμήματα ενηλίκων συμμετείχαν: α) στο Βελεστίνο στις εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια από τον θάνατο του Ρήγα Φεραίου (15 Ιουλίου ), β) στην Πάτρα στο 23ο φεστιβάλ λαϊκού χορού (27-28-29 Ιουλίου) , γ) στο Κεραμίδι στη βραδιά παραδοσιακού χορού και τραγουδιού (10 Αυγούστου) και δ) στο Πόζαρ στο 20ο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού (24-25-26 Αυγούστου).

Καλούνται όλοι όσοι και όσες επιθυμούν να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας και να γνωρίσουν τη μαγεία της λαϊκής μας παράδοσης να επικοινωνήσουν με τους δασκάλους Δημήτρη και Στέφανο Τραγουδάρα στα τηλέφωνα 2421026291 – 6977257861 – 6977243682.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το