Τοπικά

Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μνήμη των θυμάτων της πανδημίας

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο για τα θύματα της πανδημίας, ιερουργούντος του  Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών, καθώς και πλήθος οικογενειών των θυμάτων του κορωνοϊού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Προ του Μνημοσύνου, ο Μητροπολίτης  παρατήρησε ότι «είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς το «γιατί», αλλά Εκείνος γνωρίζει, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου. Ένιωσα την ανάγκη σήμερα, ως Πατέρας, να συμπροσευχηθώ μαζί σας για τα πρόσωπα που χάσαμε, γιατί πιστεύουμε στην Ανάσταση, γιατί συλλειτουργούμε όλοι μαζί, εμείς οι ζώντες και οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας. Αυτή είναι η πίστη μας, αλλά και η ελάχιστη παρηγορία που μπορούμε να δώσουμε σε όλους σας, γιατί είμαστε μία πνευματική οικογένεια, μία Εκκλησία του Χριστού. Συμπονώ μαζί σας. Ας ευχηθούμε να λιγοστέψουν στο ελάχιστο τα θύματα της πανδημίας. Να συγχωρήσει ο Θεός τα σφάλματα όλων μας και να μας κρατήσει ενωμένους στην υπεράσπιση της ζωής των ανθρώπων. Ο Θεός μας παιδαγωγεί, μας δείχνει έναν τρόπο ταπείνωσης, μετρά την πίστη και την ενότητά μας, το εκκλησιαστικό μας φρόνημα, την υπακοή μας στην Εκκλησία».

Ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση της Τοπικής μας Εκκλησίας και ζήτησε να κρατήσουμε την μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών μας ζωντανή, «μέχρι την στιγμή που θα ξαναβρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στην αιωνιότητα. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους και να παρηγορεί όλους».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το ΣτΕ είπε «ναι» στην έκδοση Μαροκινού που φέρεται μέλος του ISIS

Το πράσινο φως έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την έκδοση 30χρονου Μαροκινού, ο οποίος…

27 Δεκεμβρίου 2023

Δ. Κουρέτας: Η Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή – Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με κάθε επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου…

27 Δεκεμβρίου 2023

Έκκληση φιλόζωων: «Να ρίξουν αθόρυβα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά για προστασία των ζώων»

Φιλοζωικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς, ζητώντας να γίνει…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στην Ιταλία: Έστειλαν κατά λάθος πανάκριβο λογαριασμό νερού σε ηλικιωμένη και πέθανε

Τραγωδία έλαβε χώρα στην Ιταλία, όταν μια 88χρονη συνταξιούχος ονόματι Κατερίνα έχασε τη ζωή της…

27 Δεκεμβρίου 2023

«Έφυγε ο άγγελός μου, ήταν άδικο να γίνει έτσι» – Συγκινεί η αδελφή του νεκρού επισμηναγού

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του 40χρονου πιλότου, που έχασε τη ζωή του όταν…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντης: Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο μετά τον θάνατο του αστυνομικού – Το χρονικό της τραγωδίας

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά των δραστών για τα επεισόδια στου Ρέντη αναμένεται να αποφασίσει…

27 Δεκεμβρίου 2023