Ελλάδα

«Η εκκλησία πρέπει να μείνει μακριά από κόμματα και εκλογές» – Η θέση της Ιεράς Συνόδου μετά τη συνεδρίαση

Η εκκλησία πρέπει να μείνει μακριά από κόμματα και εκλογές, είναι η θέση της Ιεράς Συνόδου, ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου και μετά την οργισμένη δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προ ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πλέον και εκείνη εξέφρασε την απόλυτη ταύτισή της στην τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου περί μη εμπλοκή της εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα.

Ειδικότερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε σήμερα (14/6) τη θέση του Αρχιεπισκόπου και εξέφρασε την άποψη πως η εκκλησία δεν κομματίζεται, δεν πολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται, απλά και μόνο πορεύεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αδαμαντίας Λιόλιου για το OPEN.

Σε δήλωσή του στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ανέφερε πως η δήλωση της εκκλησίας και του Αρχιεπίσκοπο είναι προς πάσα κατεύθυνση και από εκεί και πέρα το εκλογικό σώμα γνωρίζει ποιος και με ποιον τρόπο χρησιμοποιεί την εκκλησία για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και με βάση αυτό προσπαθεί να εξυπηρετήσει με εργαλείο την πίστη σκοπιμότητες και να χτίσει καριέρα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το