Τοπικά

Οι Artivistas έκαναν τον Πλατανιά αγνώριστο

artivistas

Οι Artivistas, οι δημιουργοί του Φεστιβάλ ‘’Ο Αη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα’’ ξαναχτύπησαν! Αυτή τη φορά με μια τελείως διαφορετική δράση, με τίτλο ‘’Work It Happen’’ και με μια ομάδα 15 εθελοντών επισκέφτηκαν το γραφικό χωριό του Πλατανιά στο Ν. Πήλιο και απέδειξαν πως όταν θέλουμε μπορούμε.

Σε συνεργασία με το Σύλλογο ‘’Οι Φίλοι του Πλατανιά’’ και κυρίως την Ένωση Επαγγελματιών της περιοχής, η ομάδα 15 εθελοντών μέσα σε μόλις 4 μέρες κατάφερε να αλλάξει το τοπίο με χρώματα, γκραφίτι και χαμόγελα. Νέοι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν και κάνανε το Πλατανιά σημείο εκκίνησης του νέου Project των Artivistas. Βάψανε παγκάκια, κολώνες, γέφυρες, σκάλες, ασβέστωσαν και δημιούργησαν πολύχρωμες εικόνες στους τοίχους. Όλα αυτά με τις καλύτερες των προθέσεων και ένα μέγιστο απόθεμα θέλησης και διάθεσης να ομορφύνουν ένα άγνωστο, ως τότε σε εκείνους χωριό, κάνοντας πράξη το μότο ‘’Art local, Change global’’.
Η νέα τους αυτή δράση πραγματοποιείται σε τρία επίπεδα: την εισχώρηση στους τοπικούς συλλόγους και την αναδιοργάνωση τους, την εθελοντική εργασία και τέλος την διοργάνωση του ’’δΑΡΤοπικού Φεστιβάλ Εθελοντισμού’’ από τα μέλη και τους εθελοντές των Artivistas.
Όλα αυτά με σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, της ενδυνάμωσης των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα από τις αξίες του εθελοντισμού,του πολιτισμού και της τέχνης.
H πραγματοποίηση της δράσης είναι η έμπρακτη απόδειξη πως παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής και τις οικονομικές προκλήσεις άνθρωποι και ομάδες συνεργάζονται προκειμένου να χτίσουν γερά θεμέλια στο μέλλον και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το