Τοπικά

Η Ανάσταση και ο Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο – Αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος το Πάσχα στον Βόλο. Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στις εκκλησίες των ενοριών τους προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή της Ανάστασης.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε κατά το Μεσονυκτικό και προεξήρχε της τελετής της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία χιλιάδων πιστών, που κατέκλυσαν το προαύλιο και την γύρω περιοχή και έψαλαν το «Χριστός Ανέστη». Ακολούθησε η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πλήθος λαού.


Το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης (Β΄ Ανάσταση). Κατά την παράδοση, αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε διάφορες γλώσσες, συγκεκριμένα, στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα λατινικά, στα σερβικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά, ενώ εψάλη στην ομηρική διάλεκτο από ομάδα κληρικών.

 

Στο τέλος της ακολουθίας ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τον λαό για την πληθωρική παρουσία του στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, απηύθυνε προς όλους θερμές αναστάσιμες ευχές και διένειμε σε όλους πασχαλινά αυγά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το