Τοπικά

H θέση και ο ρόλος του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημόσιο σχολείο – Επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη θεολόγων και δασκάλων

 

Συνεχίζονται οι εργασίες του διαδικτυακού “Θεολογικού Εργαστήριου” που συνδιοργανώνουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ01 Θεολόγων Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Στερεάς Ελλάδος), Δρ. Νικόλαος Παύλου (Θεσσαλίας) και Δρ. Νικόλαος Ματθαίου (Δυτικής Μακεδονίας) για τις επιμορφωτικές τους δράσεις με τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των περιοχών ευθύνης τους.
Η 2η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17.00 στο σύνδεσμο (link) της ψηφιακής πλατφόρμας Cisco Webex:
https://minedu-secondary.webex.com/meet/xandreo
Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης με θέμα: «Πιθανές ερμηνείες και παρερμηνείες για το ρόλο του Δημόσιου Σχολείου και τη θέση του Μαθήματος των Θρησκευτικών».
Στην εν λόγω συνάντηση είναι, επίσης, καλεσμένοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Α/θμιας καθώς και εκπαιδευτικοί Α/θμιας (ΠΕ70) που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων στους/στις συναδέλφους που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες του “Θεολογικού Εργαστηρίου” θα δοθεί Βεβαίωση συμμετοχής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το