Κόσμος

H Google απενεργοποιεί τη δυνατότητα επεξεργασίας χαρτών

urine1

Μετά το τεράστιο σκάνδαλο που προκλήθηκε με την εικόνα του λογοτύπου του Android που ουρεί στο λογότυπο της Apple, η οποία τοποθετήθηκε από χρήστη και εξανάγκασε την Google να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, αφού πρώτα έγινε παγκόσμιο viral, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι απενεργοποιεί τη δυνατότητα επεξεργασίας χαρτών μέσω του εργαλείου Map Maker.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση με τις ανορθόδοξες επεξεργασίες, το hacking και το spamming που δέχτηκε το συγκεκριμένο εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στον καθένα να επεξεργαστεί τους χάρτες της Google, είχε ξεφύγει και οι διαχειριστές του δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στα αυξανόμενα edits που κάνουν οι χρήστες, αναφέρει το The Verge. Ως εκ τούτου η εταιρεία αποφάσισε να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα χρήσης του εργαλείου, έως ότου βρεθεί ένας τρόπος επαρκούς ελέγχου των επεμβάσεων που κάνουν οι χρήστες.

828394_snowden_1_1

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο μήνα εμφανίστηκε εκτός από την επιμαχή φωτό των δύο λογοτύπων, και μια ακόμα επέμβαση στους χάρτες που τοποθετούσε το κρυσφύγετο του φυγά πρώην συνεργάτη της NSA, Edward Snowden, στον Λευκό Οίκο. Περιπτώσεις στις οποίες η Google επενέβη με μεγάλη καθυστέρηση και αφού είχαν λάβει εκτεταμένη δημοσιότητα.

828395_review_copy

Πηγή: www.lifo.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το