Τοπικά

H φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας άναψε στον Βόλο- Mήνυμα αλληλεγγύης έστειλε η λαμπαδηδρομία

Το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς έστειλαν σήμερα δεκάδες Βολιώτες που συμμετείχαν στην 17η λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας. Πρόκειται για την προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι μέσα από το φως της φλόγας θέλουν να μεταδώσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους το σημαντικό μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η φλόγα έφτασε στο Βόλο το απόγευμα και παραλήφθηκε στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης από τους εθελοντές αιμοδότες του τοπικού συλλόγου «Η Αλληλεγγύη». Στη συνέχεια μεταφέρθηκε και άναψε στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και από εκεί οι λαμπαδηδρόμοι, τη μετέφεραν παραλιακά έως το Νοσοκομείο της πόλης Τη συμμετοχή της πόλης του Βόλου στην 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», ο Δήμος Βόλου και ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Μαγνησίας, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η πανελλήνια αυτή δράση που πραγματοποιείται για 17η συνεχόμενη χρονιά έχει στόχο την αφύπνιση και την ενημέρωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε όλες τις ελληνικές πόλεις γίνεται αναφορά στις ανάγκες της χώρας σε αίμα και ενημέρωση στο κοινό για την απλή και σύντομη διαδικασία σύμφωνα με την οποία συλλέγεται το αίμα από τους αιμοδότες. Τα ποσοστά συμμετοχής των αθλητικών συλλόγων που τρέχουν στο συμβολικό μαραθώνιο εθελοντισμού αυξάνονται κάθε έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπωσιακές πορείες και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα σημεία τερματισμού να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου που ενδιαφέρεται για τη δράση και παρακολουθεί τα καλλιτεχνικά γεγονότα

 

SANYO DIGITAL CAMERA

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το