Τοπικά

H αναβάθμιση της Α’ ΒΙΠΕ κοινός στόχος του Φορέα Διαχείρισης και Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της υφιστάμενης λειτουργίας της Α’ ΒΙΠΕ με στόχο την προσέλκυση επενδυτών και την αξιοποίηση των υπαρχουσών, εγκαταλειμμένων σε πολλές περιπτώσεις, κτιριακών υποδομών, συμφώνησαν να προγραμματίσουν από κοινού ο Φορέας Διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ και το Τμήμα Μεταποίησης του Επιμελητηρίου, με την αρωγή της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μεταποίησης, κ. Μιχάλη Σπανό. Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια μίας πρώτης επαφής που είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Μεταποίησης και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Α’ ΒΙΠΕ.

 
Κύρια ζητήματα που απασχόλησαν την συνάντηση, όπως και την προηγούμενη φορά, ήταν πρωτίστως η ασφάλεια των επιχειρήσεων της Α’ ΒΙΠΕ, καθώς έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά διαρρήξεων στην περιοχή, η ανεπάρκεια του ηλεκτροφωτισμού και το απαρχαιωμένο και κατεστραμμένο δίκτυο που υπάρχει εκεί, αλλά και τα προβλήματα με την ελλιπή καθαριότητα, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει ζητηθεί να υπάρχει από το Δήμο αμεσότερη και πυκνότερη δραστηριοποίηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα σε συμφωνία και με το Τμήμα Μεταποίησης, ζήτησε την αρωγή του Επιμελητηρίου προκειμένου να δημιουργηθεί μία γραμμή επικοινωνίας με άλλους φορείς, οι οποίοι εμπλέκονται επίσης στην ομαλή λειτουργία της Α’ ΒΙΠΕ.

 
Οι παριστάμενοι συμφώνησαν να ξεκινήσει σύντομα σε πρώτη φάση η καταγραφή και επανεξέταση του κόστους των βασικών υποδομών λειτουργίας της Α’ ΒΙΠΕ και τόνισαν πως απώτερος στόχος θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής ούτως ώστε να προσελκυσθούν νέοι επενδυτές σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό βιομηχανικό περιβάλλον, με άριστη λειτουργία και επαρκείς κτιριακές υποδομές, πολλές εκ των οποίων έχουν μέχρι τώρα εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο του Φορέα, κ. Ιωάννα Κιντά, η λειτουργία σε λίγο καιρό στην είσοδο της Α’ ΒΙΠΕ, ενός Infokiosk, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης σε επισκέπτες και ενδιαφερόμενους, ενώ θα χρησιμεύει και ως χώρος συνεδριάσεων του Φορέα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το