Τοπικά

Γυναίκες της χρονιάς για τον όμιλο “Θέτις” εκείνες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα παιδιά που υιοθέτησαν

Με  ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο θέμα  ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου Θέτις  επέλεξε να τιμήσει τη μέρα της γυναίκας φέτος. Με ένα  εξαίρετο πάνελ ομιλητών  θα ρίξει φως σε ένα θέμα σημαντικά περίπλοκο , εν πολλοίς άγνωστο, που όμως είναι συναισθηματικά ιδιαίτερο και πολύ φορτισμένο. Στην προσπάθεια  αυτή έχει την  υποστήριξη  του  Δικηγορικού  Συλλόγου  Βόλου  που είναι ο αρμόδιος  αυτής της εξειδικευμένης γνώσης πάνω στο θέμα «Υιοθεσίες».

Οι Σοροπτιμίστριες της «Θέτιδας» τιμούμε  έτσι  την Παρασκευή 6 Μαρτίου  στο Πάρκ , τη γυναίκα-μάνα  που με τόλμη , ανατρεπτική και αντισυμβατική, υπερβαίνει εαυτόν και επωμίζεται  το ρόλο και το λειτούργημα της μάνας , πέρα από την βιολογική υποχρεωτικότητα  που είναι συνυφασμένη με την ιδιότητα της  μάνας.

Οι δικηγόροι Μαίρη  Σαμαρτζίδου και  Μαρίνα Χρυσοβελώνη , απολύτως ειδικές πάνω στο θέμα , με τον συντονισμό του επίσης δικηγόρου  Λάζαρου Γαϊτάνη θα δώσουν την πλήρη εικόνα της πραγματικότητας  : τι ισχύει σήμερα  για τις Υιοθεσίες τι γίνεται. Τι μπορεί να γίνει.

Για την  προσωπική   εμπειρία από την υιοθεσία  του παιδιού της θα μιλήσει η  γιατρός κ. Τζούντιθ  Πάρκερ. Παρέμβαση θα κάνει  η κ.  Ματούλα Νάνου που θα  μιλήσει για τη δική   της  εμπειρία  από  την αναδοχή  των  δύο μη βιολογικών  της παιδιών.  Ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Βόλου Θέτις θα τιμήσει τις δύο αυτές γυναίκες σαν γυναίκες  της χρονιάς,  γιατί εκτιμά  ότι ο προσωπικός τους   άθλος είναι στην πραγματικότητα  ένας  διαρκής εορτασμός της γυναικείας ύπαρξης  και τιμά την ημέρα της γυναίκα έμπρακτα .

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 7.30 στο  ξενοδοχείο Παρκ ,  με θέμα  « Υιοθεσία: Οικογένεια για κάθε παιδί» και ελεύθερη είσοδο θα μιλήσουν

Μαρινα Χρυσοβελώνη , τέως υφυπουργός : «Υιοθεσία-Δικαίωμα στην οικογένεια και στην αγάπη. Νομοθετικό πλαίσιο στην  Ελλάδα»

Μαίρη  Σαμαρτζίδου , πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρώην Πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος βρεφών «Άγιος Στυλιανός» Θεσσαλονίκης : «Διακρατικές υιοθεσίες παιδιών. Εφαρμογή της σύμβασης της Χάγης στην Ελλάδα»

Τζούντιθ  Πάρκερ : «Η βιωματική πλευρά της υιοθεσίας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το