Άρθρα

Γρήγορες και Δανικές επιστημονικές απόψεις

Του Γιώργου Ινεπολόγλου, φυσικού

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο ποδόσφαιρο ο δανεισμός των παιχτών και η μεταφορά τους από ομάδα σε ομάδα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο βέβαια. Αυτό δεν γίνεται γιατί οι παίχτες στερούνται σοβαρότητας και ποδοσφαιρικής ικανότητας, αλλά γιατί στην συγκεκριμένη περίοδο οι ομάδες έχουν υπερ-πληθώρα παιχτών για συγκεκριμένες θέσεις. Αν στην πορεία δημιουργηθεί έλλειψη, τότε οι Δανικοί παίχτες επανέρχονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις αρχικές ομάδες εκεί που πραγματικά ανήκουν. Οι Δανικο-Γρηγορο-Ψαριανάκηδες όμως της πολιτικής ομοσπονδίας στερούνται πολιτικής σοβαρότητας και πολιτικής ικανότητας. Αφού προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σαν Δανικοί σε όλο το πολιτικό φάσμα επιστρέφουν στην κοιτίδα τους, εκεί που ανήκουν πραγματικά, ώστε με τους ακροδεξιούς του είδους να προσφέρουν τις τελευταίες τους υπηρεσίες, πριν τους καταβροχθίσει η μαύρη τρύπα της πολιτικής ζωής. Έτσι το ίδιο το τηλεοπτικό κανάλι που τους πρόβαλε σαν ειδήμονες του είδους, απέρριψε την άποψη του οποιοδήποτε νεαρού Στέφανου σαν ανειδίκευτου ιατρικού επιστήμονα. Δυστυχώς τα βρόμικα πολιτικά παιχνίδια παίζονται ακόμη. Μας το έδειξε ακόμη μία φορά ο μεγάλος Μίκης. Αυτοί που τον κυνηγούσαν σε όλη του τη ζωή, δεν το αφήνουν ούτε μετά θάνατον να ηρεμίσει.

Έρχονται λοιπόν οι ανειδίκευτοι γυρολόγοι, με εξασφαλισμένους τους παχυλούς μισθούς τους και όχι μόνο, να στηρίξουν την άποψη για λιγότερο Δημόσιο με την στέρηση μισθών σε τουλάχιστον 6500 οικογένειες με το αφήγημα της υγειονομικής ανεπάρκειας, λιγότερες συντάξεις από τον θάνατο λόγω μηδαμινών συνθηκών περίθαλψης 14000 περίπου συμπολιτών μας, την φτωχοποίηση χιλιάδων Ελλήνων με την ικανότητα μη κατάσβεσης πυρκαγιών αλλά με περισσότερες επενδύσεις πάνω στα πτώματα της ζωικής πανίδας και στα αποκαΐδια σχεδόν ενάμισι εκατομμυρίου στρεμμάτων και τώρα για να πάρουν τα μέτρα μας πάνω στο τσουνάμι των ανατιμήσεων χωρίς ίχνος ντροπής, περιμένοντας τον σωτήρα του υπουργείου πολιτικής προστασίας, γιατί η προσφιλής αποστασία αυτή την φορά δεν ευοδώθηκε.

Όμως κάθε πλάσμα στην φύση έχει τις ικανότητές του. Ο σκύλος μπορεί και ανιχνεύει! Το δελφίνι είναι συνταξιδιώτης! Το περιστέρι μεταφέρει μηνύματα! Το πρόβατο είναι δοτικό! Η αγελάδα επίσης! Τα σκουληκάκια αναζωογονούν το έδαφος και συμβάλουν στην διάσπαση πολύπλοκων ενώσεων και στην ανακύκλωση! Τα κοράκια εξαφανίζουν τα πτώματα! Τίποτα δεν περισσεύει. Ο άνθρωπος στην κορυφή της πυραμίδας έχει την σκέψη! Γιατί μου την στερούν; Τα παρακάτω στατιστικά που αναφέρω είναι αποτέλεσμα σκέψης και μαθηματικών υπολογισμών.
Σε προηγούμενο άρθρο έγραφα. «Μέρα με την μέρα προστίθεται και ένα κακό» Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να συμβεί. Λες να γυρίσει η Γη ανάποδα; “ Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μου”

Και εδώ τα τελευταία στατιστικά από 48 χώρες. Η Ελλάδα καμαρώνει στην 12η χειρότερη θέση με ποσοστό θανάτων από τους νοσήσαντες 2,31 % πολύ μακριά από τον μέσο όρο της παγκόσμιας λίστας 1,75%
Αυτό αντιστοιχεί σε 3500 θανάτους πάνω από από τον μέσο όρο. Κατά τα άλλα τα πήγαμε περίφημα. Ακόμη και η Ινδία που προκαλούσε στους θεατές τον οίκτο που ενίσχυαν τα Ελληνικά ΜΜΕ έχει ποσοστό θανάτων 1,34% . . . . τα στατιστικά είναι από την σημερινή σελίδα covid-19 του διαδικτύου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το