Τοπικά

Γουργουλιάνης: Δεν υπάρχουν σενάρια για 10.000 κρούσματα τον Αύγουστο – Το 4ο κύμα θα είναι ηπιότερο λόγω των εμβολιασμών

«Αφιερωμένο σε όσους προβλέπουν 10.000 “κρούσματα” στα μέσα Αυγούστου!» τιτλοφορείται νέα ανάρτηση του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, ο οποίος εκτιμά ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα είναι ηπιότερο λόγω των ήδη υφιστάμενων εμβολιασμών.

Γράφει συγκεκριμένα: «Μελετώντας προσεκτικά τον δείκτη θετικότητας των διαγνωστικών τεστ στο OUR WORLD IN DATA, στην Ινδία όπου ξεκίνησε η μετάλλαξη, η αύξηση των μολύνσεων άρχισε στις αρχές Μαρτίου, έφθασε στην κορύφωσή του σε δύο μήνες δηλαδή στις αρχές Μαΐου.

Στην Μεγάλη Βρετανία το πανδημικό κύμα άρχισε στο τέλος Μαΐου και δύο μήνες μετά δηλαδή σήμερα έχει αρχίσει να κάμπτεται αφού φαίνεται να έφθασε στην κορύφωσή του. Λόγω των εμβολιασμών η ένταση του κύματος ήταν σαφώς ηπιότερη. Φαίνεται ότι και άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, ή Κύπρος που προηγήθηκαν της χώρας μας σε αυτό το πανδημικό κύμα έφθασαν ήδη στην κορυφή αυτού του κύματος.

Έστω και τώρα αντί του απόλυτου αριθμού των “κρουσμάτων” ας αξιοποιήσουμε τον δείκτη θετικότητας για την μελέτη της πορεία της πανδημίας. Θα βοηθήσει να αποφύγουμε σενάρια τρόμου και πανικού».

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το