Ελλάδα

Γώγος: Rapid test για τους ανεμβολίαστους στα κλειστά καταστήματα

Για τους ανεμβολίαστους πολίτες και το ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ για κορωνοϊό, δύο φορές την εβδομάδα, μίλησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι, αυτή η εξέλιξη, θα ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη. «Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε» είπε.

Ο κ. Γώγος πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολο να πρέπει κανείς να κάνει rapid test για να πάει να ψωνίσει. «Έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως το φθινόπωρο, όταν και θα ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά μεγάλες δραστηριότητες, θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών να έχει φτάσει στο 60%- 70% αφού, θα είναι πολύπλοκο και προβληματικό για τους υπόλοιπους, «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα». Όπως είπε, η μόνη λύση είναι οι εμβολιασμοί. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», υπογράμμισε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το